Μενού

Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία των κατοικιδίων!

Shares 91

υγεία κατοικίδια κάπνισμα Οι καπνιστές έχουν τώρα έναν επιπλέον λόγο να κόψουν το κάπνισμα πέρα από τη δική τους υγεία. Την υγεία του αγαπημένου τους κατοικίδιου, η οποία απειλείται από το παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος της αμερικανικής επιθεώρησης Tobacco Control .

Οι συνέπειες του παθητικού καπνίσματος στον άνθρωπο είναι γνωστές. Ωστόσο, έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και για τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στα ζώα έδειξαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην έκθεση στον καπνό και στους καρκίνους των ζώων (λέμφωμα στις γάτες ή καρκίνος της μύτης και των πνευμόνων στους σκύλους).

Οι έρευνες έδειξαν επίσης σχέση ανάμεσα στο παθητικό κάπνισμα και τις αλλεργικές αντιδράσεις των σκύλων ή τις ασθένειες των ματιών και τα αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα των πουλιών.

Λίγοι καπνιστές φαίνεται να γνωρίζουν τις επιπτώσεις της βλαβερής συνήθειάς τους στα κατοικίδια.

Ομάδα ερευνητών του Henry Ford Health System του Ντιτρόιτ, πραγματοποίησε τηλεφωνική έρευνα σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων του Μίσιγκαν σχετικά με τις συνήθειές τους όσον αφορά το κάπνισμα και για να διαπιστώσουν εάν οι ερωτηθέντες γνωρίζουν για τις επιπτώσεις στα ζώα.

Περίπου 3.300 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα. Ο ένας στους πέντε εξ αυτών ήταν καπνιστής και τουλάχιστον ένας στους τέσσερις συμβίωνε με τουλάχιστον έναν καπνιστή. Ο μέσος όρος των τσιγάρων που κάπνιζαν ημερησίως ήταν 13,5 και τα μισά από αυτά τα κάπνιζαν στο σπίτι.

Για περίπου έναν καπνιστή στους τρεις (28,4%), το γεγονός ότι ο καπνός βλάπτει την υγεία των ζών θα αποτελούσε ίσως ένα κίνητρο για να διακόψει το κάπνισμα. Το 14% θα ζητούσε από το σύντροφό του ή το μέλος της οικογένειάς του που καπνίζει να σταματήσει το κάπνισμα μέσα στο σπίτι και περίπου το 9% θα τού ζητούσε να σταματήσει εντελώς το κάπνισμα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η υγεία των ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό επιχείρημα στις αντικαπνιστικές εκστρατείες.

Περίπου δυο στις τρεις οικογένειες στις ΗΠΑ έχουν ένα κατοικίδιο.

Shares 91

Σχόλια


Read more:
Close