Μενού

Τι κάνουμε όταν ο σκύλος μας ζηλέυει το νεογέννητο μωρό μας;

Shares 29

Τι να κάνω πώς να φερθώ;

1) Αφήστε το σκύλο να μετέχει σε όλες τις προετοιμασίες για τον ερχομό του μωρού.

2) Όταν το μωρό έρθει από το μαιευτήριο, αφήστε το σκύλο σας να το μυρίσει κάθε ρούχο που έχει φορέσει το μωρό πριν αυτό έχει έρθει στο σπίτι.

3) Όταν έρθει η μαμά πρέπει να χαιρετήσει το σκύλο όπως τον χαιρετούσε πριν, και στη συνέχεια να του συστήσει το νέο μέλος της οικογένειας.

4) Κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να κρατήσει το σκύλο με το λουρί, για να μην κινηθεί απρόοπτα. Και επιτρέψτε του να δει και να μυρίσει το μωρό.

5) Μην κρατάτε το μωρό αγκαλιά και συγχρόνως να παίζετε με το σκύλο, για να μην πηδάει πάνω του.

6) Αν συνεχίσετε να έχετε τις δραστηριότητες σας με το σκύλο, όπως πριν τη γέννηση του μωρού και δεν μονοπωλείτε το ενδιαφέρον σας, ο σκύλος θα αποδεχτεί τον ερχομό του μωρού, σαν κάτι αναπόφευκτο.

7) Παρατηρείται το σκύλο, πως φέρεται όταν δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία σας. Είναι φυσικό να ζηλεύει γιατί έως τη γέννηση του μωρού αυτός έπαιρνε όλα τα χάδια της οικογένειας. Βάλτε τον να φέρει, γιατί όχι, την πάνα του μωρού θα νιώσει σπουδαίος.

8) Όταν αρχίσει το μωρό και μπουσουλάει στο χώρο του σκύλου πρέπει να μην μένουν ποτέ χωρίς επίβλεψη. Καλύτερα και για θέματα υγιεινής, να βάζετε το σκύλο στον περιορισμένο χώρο του, ή στο κλουβί του.

9) Όταν το μωρό γίνει μπόμπιρας προσχολικής ηλικίας, παίζετε μαζί και με το σκύλο αλλά προς θεού μην αφήνετε το παιδί ειδικά αν είναι πειραχτήρι και επιθετικό, να πειράζει το σκύλο. Ο σκύλος το πείραγμα (παράδειγμα [να του κολλάει το πρόσωπο, να του κουνάει τα δάχτυλα και τα χέρια μπροστά στη μουσούδα) το λαμβάνει ως απειλή. Το γρύλισμα και τα δόντια που φαίνονται είναι προειδοποιητικό σημάδι επίθεσης. Απομακρύνεται το σκυλί στο κλουβί του ή το νεαρό παιδί στο δωμάτιο του. Το πείραγμα είναι η κύρια αιτία που το σκυλί δαγκώνει. Αντιμετωπίστε το θέμα σοβαρά.

10) Παίρνετε το παιδί στους περιπάτους μαζί με το σκύλο, και βάλτε το να παρακολουθεί την εκπαίδευση του. Δώστε του ευκαιρίες να παίξει με μια μπάλα μαζί του, ώστε να δημιουργηθεί μεταξύ τους καλή σχέση. Δείξτε με τη συμπεριφορά σας σεβασμό , συνέπεια, σταθερότητα, εμπιστοσύνη στο σκύλο. Ο μικρός θα πάρει το καλύτερο μάθημα αγάπης προς τα ζώα. Πολλά παιδιά αυτής της ηλικίας ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν εκπαιδευτές, κτηνίατροι.

11) Όταν το παιδί γίνει 8-12 χρόνων αναθέστε του κάποια ευθύνη για το σκύλο όπως,( περίπατο, πλύσιμο, τάισμα), έτσι θα γίνει πιο υπεύθυνο, και η μεταξύ τους σχέση δεν θα χει να ζηλέψει σε τίποτα με τη δική σας και του σκύλου σας.

σκύλος ζηλεύει το νεογέννητο σκύλος ζήλεια ο σκύλος μου ζηλεύει το μωρό

Πηγή: petzoo.gr

πηγή

Shares 29

Σχόλια


Read more:
Close