Μενού

Το σκυλί που βοήθησε ένα παιδί με αυτισμό να αγκαλιάσει τη μητέρα του

Shares 2K

Σκύλος αυτισμός Η Amanda Granados, από το Λος Άντζελες, πάντα ανησυχούσε παραπάνω για τον γιο της, Joey, από ότι οι υπόλοιπες μητέρες για τα παιδιά τους, μιας και στα 7 του ο μικρός διαγνώστηκε με το σύνδρομο Asperger, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο στάδιο αυτισμού.

Ως αποτέλεσμα, ο μικρός Joey είχε μια πολύ δύσκολη ζωή, καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει τη συμπεριφορά του, φτάνοντας μέχρι το σημείο να χτυπά και τον ίδιο του τον εαυτό. Το δυσκολότερο όλων όμως ήταν η φυσική επαφή μεταξύ μητέρας και παιδιού, καθώς η Amanda, όσες φορές και αν προσπάθησε να αγκαλιάσει και να φιλήσει τον γιο της, δεν τα κατάφερε ποτέ και πίστευε πως ούτε πρόκειται να τα καταφέρει. Όμως λίγους μήνες πριν, ένας νέος φίλος ήρθε στη ζωή του Joey, η τετράποδη Roxy. Πέρα από τη μεγάλη χαρά που του έδωσε η σκυλίτσα, κατάφερε να τον οδηγήσει και σε μια πράξη που κανείς δεν περίμενε: να δώσει στη μητέρα του ένα μεγάλο, αυθόρμητο φιλί στο μάγουλο.

Σκύλος αυτισμός

Η Amanda δηλώνει πως έχει συγκινηθεί πολύ από αυτήν την εξέλιξη, μιας και η Roxy βοήθησε τον γιο της να της εκφράζει την αγάπη του, φιλώντας την, κρατώντας της το χέρι και αγκαλιάζοντάς την. Και ο Joey όμως, που πλέον είναι 14 ετών, λέει πως η σκυλίτσα έχει συμβάλει στη βελτίωση της ζωής του, ενώ τον έχει βοηθήσει και να γνωρίσει νέους φίλους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο 14χρονος, η τετράποδη φίλη του κατάφερε να του ανοίξει την καρδιά. Παρά τον αυτισμό όμως, ο Joey είναι μαθηματική διάνοια, λύνει δύσκολα μαθηματικά προβλήματα μέσα σε λίγα λεπτά και αποστηθίζει ολόκληρα βιβλία με μια ανάγνωση.

Όμως πριν τη Roxy, όπως εξομολογείται η 36χρονη μητέρα του, ο Joey δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή ή και να παίξει, ακόμα και με τα άλλα δύο μικρότερα αδέρφια του. Τη σκυλίτσα τη βρήκαν μέσα από το διαδίκτυο, όπου έψαξε η μητέρα του 14χρονου μετά από την επιθυμία του να αποκτήσει ένα κατοικίδιο, και αφού έψαξαν στην ιστοσελίδα ενός κέντρου υιοθεσίας αδέσποτων του Λος Άντζελες, είδαν τη φωτογραφία της και αμέσως αποφάσισαν πως την ήθελαν. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η υπεύθυνη του συγκεκριμένου καταφυγίου, όταν η Roxy είδε τον Joey, αγνόησε τους πάντες και πήγε απευθείας σε αυτόν.

Το γκρι πίτμπουλ με τα πεταχτά αυτιά αποδείχτηκε πολύ παιχνιδιάρικο, εξαλείφοντας τον φόβο που αρχικά είχε η Amanda, λόγω των στερεοτύπων γι” αυτήν τη ράτσα, ενώ πλέον είναι η καλύτερη φίλη του γιου της. Από την άλλη, ο 14χρονος λέει πως η σκυλίτσα του τον καταλαβαίνει στα πάντα, αναγνωρίζει την αλλαγή της διάθεσής του και προσπαθεί να κάνει τα πάντα για τον χαροποιήσει όταν αντιληφθεί πως είναι στεναχωρημένος.

Πάντως, έρευνες έχουν αποδείξει πως τα ζώα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με αυτισμό στη μείωση των συμπτωμάτων της πάθησής τους, ενώ, ιδιαίτερα τα σκυλιά, μπορούν να τους διδάξουν την υπευθυνότητα. Βέβαια, τα κατοικίδια δεν αποτελούν θεραπεία του αυτισμού, καθώς σε περίπτωση που τα παιδιά είναι επιθετικά με τα ζώα, δεν θα μπορέσουν να συνδεθούν μαζί τους. Βασική προϋπόθεση είναι και το ζώο και το παιδί να συμπαθήσουν το ένα το άλλο. Η μητέρα του Joey πάντως δίνει τη δική της εξήγηση για τον ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα σε εκείνον και τη Roxy, λέγοντας πως όπως τα παιδιά με αυτισμό είναι παρεξηγημένα, ακριβώς το ίδιο παρεξηγημένα είναι και τα πίτμπουλ, οπότε ίσως είναι αυτό που τους ένωσε.

πηγή

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close