Μενού

Τι αρέσει σαν παιχνίδι στις χελώνες;

Shares 0

Όλα τα ζώα χρειάζονται ένα είδος εμπλουτισμού για να τα βοηθήσετε να ζήσουν μια γεμάτη, χαρούμενη ζωή. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικές τακτικές που ακολουθείτε για ξεχωριστά κατοικίδια, αλλά οι δραστηριότητες με σκοπό τον εμπλουτισμό της εμπειρίας είναι αναγκαίες για όλα τα κατοικίδια.

Αν και νομίζετε ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε με μία χελώνα, οι τελευταίες λατρεύουν τα παιχνίδια και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες. Έχουν ανάγκη να παίξουν! Παρακάτω σας προσφέρουμε μία ποικιλία παιχνιδιών που λατρεύουν οι χελώνες.

Τι είναι ο εμπλουτισμός;

Ο εμπλουτισμός είναι ένας ευρύς όρος που περιγράφει πώς να κάνετε τη ζωή ενός ζώου καλύτερη. Μπορεί να γίνει μέσα από παιχνίδια, αλληλεπίδραση, φαγητό, το περιβάλλον και την κατοικία. Όλα τα ζώα έχουν διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες γι’ αυτό και απαιτούν διαφορετικούς τρόπους για να γίνουν πιο ευτυχισμένα.

Γιατί είναι σημαντικός ο εμπλουτισμός;

Το να εμπλουτίζετε την εμπειρία των κατοικίδιών σας με διαφορετικά ερεθίσματα και δραστηριότητες τα βοηθάει να μη βαριούνται. Ένα μελαγχολικό ζώο είναι συνήθως ένα καταστρεπτικό ή μη υγιές κατοικίδιο. Ο εμπλουτισμός είναι αυτό που κάνει τη ζωή του πιο πλήρης και ενδιαφέρων.

Τα περισσότερα ζώα στρεσσάρονται ή πέφτουν σε κατάθλιψη όταν βαριούνται. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας και σε ένα γενικά δυσαρεστημένο ζώο.

Για τις χελώνες οι δραστηριότητες εμπλουτισμού μπορεί να περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα πραγμάτων από παιχνίδια έως περιβαλλοντικές αλλαγές. Δίχως αυτές, είναι διαπιστωμένο ότι οι χελώνες παρουσιάζουν σημάδια κατάθλιψης ή ασθένειας. Μπορεί ακόμη να αφήσει τη χελώνα περισσότερο ευάλωτη σε μόλυνση και τραυματισμούς.

Τι αρέσει στις χελώνες να παίζουν με;

Υπάρχουν πολλοί τύποι δραστηριοτήτων που το κατοικίδιό σας θα απολαύσει. Η ποικιλία παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε να μη βαρεθεί το κατοικίδιό σας –περιλαμβάνουν παιχνίδια, περιβαλλοντικές αλλαγές, παιχνίδια με φαγητό και αλληλεπίδραση με εσάς κι άλλα ζώα.

Οι χελώνες αγαπούν τα παιχνίδια! Υπάρχουν πολλά αντικείμενα με τα οποία οι χελώνες απολαμβάνουν να παίζουν:

Κοχύλια: Οι χελώνες λατρεύουν να παίζουν με άδεια κοχύλια. Αυτά είναι εξαιρετικά παιχνίδια για να κυνηγάνε, να αναποδογυρίζουν και να εξερευνούν.

Σχεδίες: Οι χελώνες θα το λατρέψουν αν βάλετε μια μικρή σχεδία ή άλλα αντικείμενα που επιπλέουν στη δεξαμενή σας. Μπορούν να τα βυθίσουν ή να παίζουν μαζί τους στο χώρο.

Μικρά παιχνίδια για παιδιά: Η χελώνα θα απολαμβάνει να σπρώχνει τα αντικείμενα τριγύρω και να τα μετακινεί στη δεξαμενή.

Πέτρες, κλαδιά, φυτά: Οι χελώνες είναι πολύ περίεργα ζώα, έτσι οτιδήποτε περιλάβετε στη δεξαμενή θα γίνει κάτι που θα θελήσουν να εξερευνήσουν και να παίξουν μαζί του.


 

Περιβάλλον

Το περιβάλλον της χελώνας σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμπλουτίσετε την καθημερινή εμπειρία τους. Στις χελώνες αρέσει να παίζουν με οτιδήποτε αφήνετε τριγύρω, έτσι το περιβάλλον μπορεί να προσφερθεί σαν μέσο εμπλουτισμού.

Χαλίκι και άμμος: Οι χελώνες αγαπούν να σκάβουν. Πρέπει να έχετε μια περιοχή στη δεξαμενή γι’ αυτές να σκάβουν. Το χαλίκι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διασκεδάσετε τη χελώνα σας. Μπορείτε ακόμα να κρύψετε ένα κέρασμα για να το βρουν σκάβοντας.

Φυτά: Ζωντανά ή πλαστικά φυτά που δίνουν στη χελώνα σας ένα μέρος να κρυφτεί.

Πέτρες ή σπηλιές: Όπως, τα φυτά, διαφορετικές πέτρες ή σπηλιές μπορούν να προσφέρουν ένα χώρο για να κρύβετε η χελώνα σας και να νιώθει ασφαλής. Είναι επίσης πολύ εύκολο να τις τακτοποιήσετε όταν ανανεώνετε το περιβάλλον.

Διακόσμηση: Η αλλαγή της διακόσμησης γύρω από τη δεξαμενή θα προσφέρει στη χελώνα σας κάτι καινούριο για να βλέπει. Μπορείτε να διακοσμήσετε με καινούρια φυτά ή να βάλετε καινούρια πόστερ στον τοίχο.

Έξω από τη δεξαμενή: Ορισμένοι ιδιοκτήτες αρέσκονται να παίρνουν μαζί τις χελώνες τους το γρασίδι και στον ήλιο. Αυτό είναι εξαιρετικά καλό όταν ο καιρός είναι εντάξει, αλλά προσέχετε μη σας ξεφύγουν.

Φαγητό

Μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα για να μετατρέψετε την ώρα του φαγητού σε μια αστεία εμπειρία για τις χελώνες σας όπως:

Κεράσματα: Φρούτα, λαχανικά, αλευροσκούληκα και ξηρή γαρίδα είναι ορισμένα από τα πιο αγαπημένα.

Ζωντανό φαγητό: Οι χελώνες σας μπορεί να κυνηγάνε ζωντανά ζώα και το κυνήγι θα τις κρατήσει δεσμευμένες και με ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει μέσα στη δεξαμενή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν ανταμοιβή παιχνίδια που χρησιμοποιούνται επίσης για σκύλους ή γάτες άφοβα.

Κρύψτε φαγητό: Μπορείτε να κρύψετε κεράσματα στο χαλίκι ή στην άμμο της δεξαμενής της χελώνας για να τα σκάψουν και να τα φάνε. Λατρεύουν το σκάψιμό, οπότε αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τις κρατήσετε ψυχαγωγημένες.

Ανθρώπινη αλληλεπίδραση

Στις περισσότερες χελώνες αρέσει να σας βλέπουν. Όταν τις πάρετε έξω από τη δεξαμενή σας μπορείτε να τις αφήσετε να σας ακολουθούν σε ασφαλή χώρο. Μπορείτε ακόμα να κουνάτε τα χέρια έξω από τη δεξαμενή. Θα προσπαθήσουν να πιάσουν το χέρι σας και να το ακολουθήσουν αν το μετακινείτε προς πίσω.

Δοκιμάστε, λοιπόν, κάτι από τα παραπάνω και θα ανταμειφθείτε με ένα χαρούμενο κατοικίδιο.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close