Μενού

Ο σκύλος που συγκίνησε τους πάντες: Αρνείται να εγκαταλείψει το μόλις 5 μηνών μωράκι που έπαθε εγκεφαλικό

Shares 704

Σκύλος μωράκι Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το βίαιο θάνατο ενός 5χρονου αγοριού στην Κοζάνη, μετά από επίθεση που δέχθηκε από δύο ροτβάιλερ, σε αγροικία που είχε επισκεφθεί με τη μητέρα του. Την ίδια μέρα, ένα άλλο παιδί, ηλικίας 8 ετών, δέχθηκε επίθεση από σκυλί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Τα παραπάνω περιστατικά είναι η εξαίρεση.

Διότι ο κανόνας είναι διαφορετικός.

Ο σκύλος και δη ο εκπαιδευμένος, όχι μόνο εξελίσσεται στον καλύτερο σύντροφο του ανθρώπου, αλλά ενίοτε του σώζει τη ζωή. Άλλες φορές πάλι, αποδεικνύεται πιο ευαίσθητος και συναισθηματικός, ακόμη και από τα στενότερα πρόσωπα ενός ανθρώπου και δη ενός μωρού. Ένας σκύλος στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, αρνείται να σηκωθεί από το κρεβάτι όπου νοσηλεύεται η μόλις πέντε μηνών Νόρα Χολ, η οποία υπέστη πολλαπλό εγκεφαλικό επεισόδιο και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σκύλος μωράκι

Μία ιστορία από εκείνες που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για κινηματογραφική ταινία. Η μικρή Νόρα υπέστη απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια πριν από τέσσερις εβδομάδες. Από τότεκ, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων της Μινεάπολης. Οι γονείς ενημερώθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, ότι το αγγγελούδι τους δεν πρόκειται να επανέλθει. Πλέον, βρίσκονται στη δυσάρεση θέση να αποφασίσουν το πότε θα «κλείσουν το διακόπτη» του μηχανήματος υποστήριξης, αποχεραιτώντας το μόλις πέντε μηνών κοριτσάκι τους. Μία απόφαση που θα λύγιζε ακόμη και ατσάλι…

Σκύλος μωράκι

Μέσα σε αυτό το κλίμα, βρήκαν το κουράγιο, ένα στήριγμα, στο σκυλάκι της οικογένειας, το οποίο έχει ξαπλώσει δίπλα στη μικρή Νόρα και αρνείται πεισματικά να σηκωθεί , εκφράζοντας την αγάπη του με το συγκλονιστικό αυτό τρόπο. Η μητέρα δήλωσε πως η ίδια και ο σύζυγός της βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη δύσκολη απόφαση. Να χωρίσουν το σκυλάκι από την πέντε μηνών κόρη τους και να αποφασίσουν τη διακοπή της μηχανικής βοήθειας, ώστε να ησυχάσει το παιδί και να θρηνήσουν τον πρόωρο χαμό του.

www.athensmagazine.gr

Shares 704

Σχόλια


Read more:
Close