Μενού

Κάθε βδομάδα ο εθελοντής πιλότος πετάει σκύλους καταφυγίου σε ασφαλή μέρη

Shares 0

Ο πιλότος Τζούλιαν Τζέιβορ δεν πετά απλώς στο ουρανό –κάνει πιο φιλόξενο τον ουρανό μεταφέροντας ζώα από καταφύγια σε πιο ασφαλή μέρη. Κάθε βδομάδα πετάει για να βοηθήσει σκυλιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Γιατί, λοιπόν, ο Τζέιβερ, ένας πραγματικό φιλόζωος, ξεκίνησε να μεταφέρει ζώα σε ασφαλή μέρη;

Ο Τζέιβερ έλαβε το δίπλωμα του πιλότου το Σεπτέμβριο του 2017. Ενώ προσπαθούσε να προγραμματίσει τις ώρες που θα πέταγε, πήρε κάθε ευκαιρία για να το κάνει: “Ξεκίνησα να ψάχνω για ευκαιρίες που θα μου δίναν ένα λόγο για να πετάξω,” είπε.

Τότε λοιπόν συνάντησε το Pilots N Paws, ένα δίκτυο από εθελοντές περιλαμβανομένων και πιλότων που βοηθούν στη μεταφορά ζώων.

Αφού ο Τζέιβερ ακολούθησε ένα πιλότο που μετέφερε ένα ζώο στο καινούριο του σπίτι, ο Τζέιβερ μπλέχτηκε. “ Ήταν ακριβώς ό,τι επιθυμούσα όσον αφορά την πρόκληση. Ήταν επίσης μια εκπληκτική ανταμοιβή. Η οικογένεια που υιοθέτησε ήταν τόσο χαρούμενη.”

Κάποια εποχή που ο Τζέιβερ δούλευε σε ένα ενοικιαζόμενο αεροδρόμιο, σκέφτηκε να υπολογίσει το κόστος και τα οφέλη της όλης διαδικασίας και πώς μπορούσε να το κάνει πιο συχνά, αλλά και πιο φτηνά.

Τότε ήταν λοιπόν που βρήκε Cessna 414 σε εύλογη τιμή. “Με βοήθησε πάρα πολύ διότι μέσα σε δύο μήνες πέταξα ήδη 26 ζώα.”

Όταν ήρθε η ώρα να πετάξει ένα σκύλο ονόματι Σπάικ τον Ιούνιο, ο Τζέιβερ ήταν ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που είχε να βοηθήσει. “Αυτό θα είναι πραγματικά ωραίο. Το είδα σαν μια ευκαιρία να ταξιδέψω στο Τέξας και να δω αν θα τα καταφέρω.”

Όταν φτάσανε μετά από μία βαρετή για τον Σπάικ πτήση, διαπίστωσε ότι ο σκύλος ήταν ευχαριστημένος, καθώς όρμησε σαν να ήξερε από πριν στη νέα του οικογένεια.

Ήταν ο Τζέιβερ που βοήθησε να φέρουν δύο Γερμανικούς Ποιμενικούς από την Καλιφόρνια σε ένα καταφύγιο της Αριζόνα. H Τρίσα Χούλιχαν, ιδρυτής και διευθυντής του Saving Paws Rescue Arizona, έλαβε μία έκκληση για τα δύο σκυλιά. Ο Αρτι, με ακρωτηριασμένο πόδι αφού τον χτύπησε ένα αμάξι και, ο Μάβερικ που ήταν έτοιμος για ευθανασία. Η Χούλιχαν θα μπορούσε να τους πάρει από τη στιγμή που θα έβρισκε κάποιον μεταφορέα. Ανέλαβε λοιπό δράση ο Τζέιβερ και τα σκυλιά οδηγήθηκαν στην Αριζόνα. Μάλιστα ο Άρτι κάθησε κατά η διαδρομή στο κάθισμα του βοηθού πιλότου. Τα σκυλιά βρήκαν οικογένειες που τους προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη.

Ο Τζέιβεν παίρνει μαζί του τη συνεργάτιδά του Βικτόρια Τάλμποτ μαζί του σε πολλές πτήσεις. Γνωριστήκανε στη δουλειά και ξεκίνησαν να πετάνε μαζί. Βοηθάει σε πολλές δράσεις διάσωσης. “Περάσαμε μαζί δια πυρός και σιδήρου,” είπε ο Τζέιβερ.

Σε μία πολύ μακριά πτήση τους στις 9 Φεβρουαρίου 2019, μίλησε για τη Σάντοου –ένα σκυλί αποστεωμένο με πνευμονία που παρόλα αυτά έλαμπε από ζωηράδα και ήταν πάντα χαριτωμένη.

Τότε ήταν που ο Τζέιβερ σκέφτηκε να πάρει ένα σκύλο. “Αν πρόκειται να πάρεις ένα, αυτός είναι φύλακας,” είπε η Τάλμποτ για τη Σάντοου.

Τελικά η Σάντοου βρήκε σπίτι.

Ο Τζέιβερ έχει πετάξει με 223 ζώα μέχρι σήμερα –από μικρά γατάκια και σκυλιά που πυροβολήθηκαν στο Μεξικό μέχρι το Σπάικ το πουντλ που ο Τζέιβερ συνέβαλε στην επανένωσή του με την οικογένειά του. Η επανένωση των ζώων με τους ιδιοκτήτες τους είναι αυτό που κάνει το Τζέιβερ πιο παθιασμένο με τη δουλειά του, καθώς πιστεύει ότι ο Σπάικ και τα υπόλοιπα ζώα γνωρίζουν ότι έχουν διασωθεί.

“Στην Καλιφόρνια μόνο, 1000 σκύλοι και γάτε θανατώνονται με ευθανασία κάθε μέρα και, υπάρχουν χιλιάδες σκύλοι και γάτες που παραμένουν σε καταφύγια με τη ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο και που είναι χωρίς σπίτι,” είπε ο Τζέιβερ. “Αυτό που θέλουν είναι να πάρουν και να δώσουν αγάπη. Πρέπει οι άνθρωποι να τους δώσουν μια ευκαιρία γιατί το αξλιζουν.”

“Για μένα, είμαι τόσο τυχερός που έχω βρει έναν τρόπο να κάνω αυτό που αγαπώ και να προσφέρω βοήθεια. Εάν οι άνθρωποι έκαναν αυτό που ήθελαν και έβρισκαν τρόπο να προσκολληθούν σε αυτό τότε ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.”

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close