Μενού

Στο αυτόφωρο οδηγός ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε αδέσποτο στις Σέρρες

Shares 377

Σκύλος οδηγός αδέσποτο

 

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη, ύστερα από καταγγελία, ότι σκότωσε αδέσποτο σκυλί σε χωριό των Σερρών.

Όπως καταγγέλθηκε, το συμβάν έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Χρυσό Σερρών, όπου ο 40χρονος -πάντα σύμφωνα με την καταγγελία- κινήθηκε με όχημα, το οποίο οδηγούσε, προς το άτυχο ζώο, με συνέπεια να το παρασύρει και να το τραυματίσει θανάσιμα.

Μία κάτοικος του χωριού αντιλήφθηκε το περιστατικό και απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Λίγο αργότερα, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Σερρών, όπου αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο 40χρονος, που διώκεται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων, προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, με αφορμή το παραπάνω συμβάν, ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοιου είδους κρούσματα, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές για ανάλογα περιστατικά.

huffingtonpost.gr

Shares 377

Σχόλια


Read more:
Close