Μενού

5 καλύτερα προϊόντα για σκύλους με αναπνευστικά προβλήματα

Shares 0

Τα χασμουρητά των σκύλων είναι πολύ χαριτωμένα –αλλά μπορεί ακόμη να είναι σημάδι ότι ο σκύλος σας έχει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα. Εξαιτίας της δομής των κρανίων τους, οι βραδυκέφαλες ράτσες είναι πιο επιρρεπείς σε αναπνευστικά προβλήματα από άλλες.

Είναι καλή ιδέα να διαβάσετε και να δουλέψετε με τον κτηνίατρό σας για να βρείτε τι είδους φροντίδα χρειάζεται ο σκύλος σας. Μάθετε να αναζητείτε τα σημάδια αναπνευστικής δυσφορίας και σιγουρευτείτε ότι έχετε κάποια καλά εργαλεία για να κρατήσετε άνετο το βραδυκέφαλο φίλο σας.

Τι είναι τα βραδυκέφαλα σκυλιά;

Γνωστά και ως “flat-faced” σκυλιά, τα βραδυκέφαλα (“χαμηλοκέφαλα”) σκυλιά είναι σκυλιά με κοντή μουσούδα και επίπεδο πρόσωπο. Αυτά τα σκυλιά έχουν μια γενετική μετάλλαξη που αλλάζει τα κόκαλα του κρανίου, κάνοντάς το πλατύ και κοντό. Η δομή των κόκαλων μπορεί να κάνει δύσκολη την ελεύθερη μετακίνηση του αέρα μέσα από τις αναπνευστικές οδούς, που οδηγεί σε δυσκολίες αναπνοής. Το είδος της μετάλλαξης μπορεί να προκύψει σε μία ευρεία ποικιλία ρατσών και δεν είναι πάντα υπερβάλλουσα σε κάποιες ράτσες όπως είναι σε άλλες.

Το βραδυκεφαλικό ανασταλτικό σύνδρομο των αεραγωγών (BOAS) είναι ένα κοινό σύνδρομο που προκύπτει εξαιτίας των κοντών μυτών και κρανίων αυτών των σκυλιών. Περιλαμβάνει μια επιμήκη και παχιά υπερώα; Στενά ρουθούνια, που σημαίνει στενά και συμπιεσμένα ρουθούνια; και αναποδογυρισμένα λαρυγγικά σακίδια/κατάρρευση λάρυγγα – και στις δύο διαταραχές ο ιστός είναι τραβηγμένος στην τραχεία και μπλοκάρει τη ροή του αέρα, κάνοντας δύσκολο να γεμίσουν οι πνεύμονες με αέρα.

Ποιες ράτσες σκύλων είναι περισσότερο επιρρεπείς σε αναπνευστικά προβλήματα;

Πολλές βραδυκέφαλες ράτσες είναι αρκετά διάσημες, επειδή είναι πάρα πολύ χαριτωμένες. Από τις πιο συνηθισμένες είναι τα Γαλλικά Μπουλντόγκ, τα Μπουλντόγκ, τα Μποξέρ, τα Cavalier King Charles Spaniels, τα Shih Tzus, τα Μπόστον Τεριέρ, τα Μαστίφ και τα Παγκ.

Λιγότερα συνήθη είναι τα Affenpincher, τα Brussels Griffon, τα Σκυλιά του Μπορντώ, τα Japanese Chin, τα Lhasa Apso, τα Fila Brazileiro και τα Pekingese. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πόσο διαπεραστικά μπορεί να είναι τα αναπνευστικά προβλήματα σε βραδυκέφαλα σκυλιά, προκύπτουν στο 50% των Παγκς και των Γαλλικών Μπουλντόγκ και στο 45% των Μπουλντόγκ.

Βραδυκέφαλες ράτσες βρίσκονται επίσης σε αυξημένο κίνδυνο για πρόσθετα προβλήματα υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν οδοντικά προβλήματα, προβλήματα στα μάτια και θέματα με το δέρμα.

Ποια είναι τα σημάδια αναπνευστικών προβλημάτων στα βραδυκέφαλα σκυλιά;

Θορυβώδης αναπνοή, μη ανοχή στη γυμναστική, υπερθέρμανση και εμετός είναι σίγουρα σημάδια ότι ο σκύλος μπορεί να έχει κάποια αναπνευστικά προβλήματα. Χασμουρητά και φταρνίσματα είναι επίσης ύποπτα όταν γίνονται τακτικά και όχι απλά μια φορά στο τόσο.

Τα συμπτώματα του βραδυκεφαλικού συνδρόμου αεραγωγών μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Θορυβώδης αναπνοή

Υπερβολικά χασμουρητά

Αναπνοή με ανοιχτό το στόμα

Πνίξιμο

Μη ανοχή στη γυμναστική

Κυάνωση (μπλε γλώσσα)

Αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται από ζεστό και υγρό καιρό. Η παχυσαρκία είναι επίσης ένας παράγοντας, έτσι είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα πλάνο άσκησης που κρατάει το σκυλί σας σε φόρμα χωρίς να το στρεσάρετε πολύ στο αναπνευστικό σύστημα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά σχεδιασμένα για να βοηθούν τα βαρδυκέφαλα σκυλιά και κουτάβια με τα αναπνευστικά προβλήματα να μείνουν χαρούμενα, υγιή και άνετα.

5 κορυφαία αντικείμενα για σκύλους με αναπνευστικά προβλήματα

Rabbitgoo No-Pull Dog Harness to Ease Beathing Problems

Επειδή η αναπνοή μπορεί να είναι ήδη δύσκολη για βραδυκέφαλα σκυλιά, σίγουρα δεν χρειάζεστε ένα στενό κολλάρο. Ανθεκτικά χάμουρα επαναφέρουν την πίεση από το κεφάλι και το λαιμό στο στήθος. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή που έρχεται σε πολλά μεγέθη (από μικρά μέχρι πολύ μεγάλα) και χρώματα. Επειδή είναι σημαντικό να κρατάτε τα βραδυκέφαλα σκυλιά σε φόρμα, είναι τέλεια για βόλτες, συνεδρίες παιχνιδιού και βόλτες στο πάρκο. Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα των χάμουρων είναι ότι κυκλοφορεί με αντανακλαστικό λουρί, κάνοντας πιο ασφαλή τη βόλτα όταν πέσει ο ήλιος.

Furhaven Orthopedic Pet Bed for Dogs and Cats

Όπως και με τους ανθρώπους, τίποτα δε συγκρίνεται με έναν καλό ύπνο το βράδυ για καλύτερη υγεία. Ένα ορθοπεδικό κρεβάτι για σκύλους ανακουφίζει την πίεση σε διαφορετικά μέρη του σώματος, έτσι ώστε να παρέχει ακόμα περαιτέρω στήριξη για βοήθεια με αναπνευστικά προβλήματα. Αυτά τα κρεβάτια έρχονται σε μία μεγάλη ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων, κάνοντας πιο εύκολο να βρείτε το κατάλληλο που ταιριάζει στο στυλ του ύπνου του βραδυκέφαλου σκυλιού σας.

Chillz Cooling Mat For Dogs With Breathing Problems

Επειδή ο ζεστός καιρός ή η υπερθέρμανση μπορεί να είναι προβληματικά για σκυλιά με αναπνευστικά προβλήματα, ένα δροσιστικό χαλί μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Αυτά τα χαλάκια έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και ενεργοποιούνται με το άγγιγμα –δεν χρειάζεται κάποια διαδικασία ψύχρανσης! Αυτός ο τύπος δροσιάς είναι επίσης εύκολο να τυλιχθούν και να τα πάρετε μαζί σας έτσι ώστε να κρατήσετε το σκύλο σας σε δροσιά όσο είστε στο δρόμο, στο πάρκο ή απλά όταν κάνετε βόλτες μια ζεστή ημέρα.

Earth Rated Dog Wipes

Επειδή πολλά σκυλιά που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα έχουν ακόμα δερματικά προβλήματα, το να έχετε κάποια υποαλλεργικά μαντηλάκια στην κατοχή σας μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνετε καυτές κηλίδες και ερεθισμένες περιοχές. Είναι επίσης τέλεια για να εισχωρήσουν σε πτυχώσεις δέρματος όπου μπορεί να συσσωρευθεί βρομιά. Επίσης; Είναι κομποστοποιημένα και βασισμένα σε φυτά, έτσι είναι καλά για το σκύλο σας και καλά για τον πλανήτη!

Vet’s Best Enzymatic Dog Toothpaste

Κάθε σκυλί, είτε είναι επιρρεπές σε αναπνευστικά προβλήματα είτε όχι, θα ωφεληθεί από μία καλή σπιτική οδοντική υγιεινή ρουτίνα. Επειδή τα βραδυκέφαλα σκυλιά τείνουν να έχουν προβλήματα με τα δόντια τους χάρη στην κατασκευή του κρανίου τους, το τακτικό βούρτσισμα μπορεί να τα βοηθήσει να μην αναπτύξουν οδοντικά και ουλώδη προβλήματα. Αυτή η οδοντόπαστα έχει καλή γεύση, έτσι πολλά σκυλιά δεν θα νοιάζονται για το προτεινόμενο βούρτσισμα τρεις φορές τη βδομάδα. Απολαύστε το! Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να είναι μία εμπειρία που συσφίγγει τους δεσμούς σας με το φίλο σας. Αν το σκυλί σας δεν ανέχεται το καθάρισμα, οδοντικά κεράσματα είναι η άλλη επιλογή.

Για περισσότερες πληροφορίες και πρόσβαση στα προϊόντα δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close