Μενού

Η Σκιά κέρδισε πίσω τη ζωή της και ψάχνει τη δική της παντοτινή οικογένεια

Shares 195

υιοθεσία αδέσποτων κακοποίηση αδέσποτων Την Σκιά την βρήκαν οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) στις 15 Δεκεμβρίου 2016 να περιφέρεται εξαθλιωμένη από την ασιτία και τη λεϊσμανίωση στο Κορωπί Αττικής.

Ήταν μια μάζα από κόκκαλα και δέρμα, το τρίχωμα της είχε πέσει, ενώ στα πόδια της έφερε ανοικτές πληγές. Αν έμενε κι άλλο στο δρόμο σίγουρα δε θα επιβίωνε. «Ζωντανό πτώμα» την είχαν χαρακτηρίσει οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ., οι οποίοι με περίσσια δύναμη ψυχής μάζεψαν ένα – ένα τα κομμάτια της και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει αυτό το παραδομένο και εξαντλημένο πλάσμα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

υιοθεσία αδέσποτων κακοποίηση αδέσποτων

Μετά από πολύ κόπο, φροντίδα και αγάπη η Σκιά απέδρασε από τα «σκοτάδια» και βγήκε ξανά στο «φως» της ζωής. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η Σκιά μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη σκυλίτσα έτοιμη να βρει τη δική της παντοτινή οικογένεια.

Είναι γερή, δυνατή, απολαμβάνει τη νέα της ζωή και τρέχει γεμάτη ενέργεια σαν να μη της είχε συμβεί τίποτα.

υιοθεσία αδέσποτων κακοποίηση αδέσποτων

Η Σκιά, που έφθασε λίγο πριν τον θάνατο,  στάθηκε τυχερή όχι μόνο γιατί διασώθηκε από τους εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ., αλλά κυρίως γιατί βρήκε σχεδόν αμέσως σπίτι φιλοξενίας όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη θεραπεία της κατά της λεϊσμανίωσης και ένιωσε ίσως για πρώτη φορά το χάδι, την αγάπη και το συναίσθημα ότι ανήκει κάπου.

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάστασή της υγείας της σκυλίτσας δεν εμπόδισε την Ζαΐρα να ανοίξει το σπίτι της στην Σκιά που η σκληρή ζωή στο δρόμο την έκανε να χάσει την εμπιστοσύνη της προς τους ανθρώπους.

υιοθεσία αδέσποτων κακοποίηση αδέσποτων

«Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο με τι ζήσαμε και το τι μάθαμε από αυτό το πλάσμα τους τελευταίους 3 μήνες. Δεν θα το κάνουμε. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι απλά, εμείς τα περιπλέκουμε. Ευχαριστούμε τη Ζαΐρα για ό,τι πρόσφερε στη Σκιά, για την τεράστια προσπάθεια και υπομονή της. Ευχαριστούμε και την εκπαιδεύτρια Αρετή Δένδια για την πολύτιμη υποστήριξή της, αλλά και όλους τους ανθρώπους που την βοήθησαν.

Η φιλοξενία είναι ίσως το πιο σημαντικό και καθοριστικό κομμάτι της διάσωσης ενός καταταλαιπωρημένου ζώου που έχει ανάγκη ένα κατάλληλο περιβάλλον για να συνέλθει από τις κακουχίες που βίωσε κατά την παραμονή του στους δρόμους» ανέφερε στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Mαρία Σούγκρα μέλος του Σ.Π.Α.Ζ.

υιοθεσία αδέσποτων κακοποίηση αδέσποτων

Όποιος επιθυμεί να κάνει συνοδοιπόρο στη ζωή του την Σκιά μπορεί να επικοινωνήσει με τον Σ.Π.Α.Ζ. αφήνοντας μήνυμα στη Σελίδα του στο facebook ή να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6945598760 (καθημερινές 17:00 – 22:00) και Σαββατοκύριακα.

Η Σκιά θα δοθεί εμβολιασμένη, στειρωμένη, με συμβόλαιο υιοθεσίας, βιβλιάριο υγείας και μικροτσίπ.

istoriesadespoton.gr

Shares 195

Σχόλια


Read more:
Close