Μενού

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη των άρρωστων και σκελετωμένων σκύλων που έτρωγαν ακόμα και τα φύλλα των δέντρων

Shares 568

κακοποίηση ζώων Στη σύλληψη του άνδρα που συστηματικά κακοποιούσε τα 9 σκυλιά του που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες στον εξωτερικό περιφραγμένο χώρο του εργοστασίου του στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας προχώρησαν την Πέμπτη 12 Μαΐου οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας.

Μετά από καταγγελία που δέχθηκε ο φιλοζωικός και πολιτιστικός σύλλογος «Animal Care Lefkas» εθελοντές του επισκέφθηκαν το χώρο όπου διαπίστωσαν την τραγική κατάσταση των σκύλων. Και τα 9 αυτά πλάσματα  ήταν  εξαθλιωμένα, σκελετωμένα, άρρωστα, να αιμορραγούν, ενώ κάποια από αυτά  έτρωγαν φύλλα δέντρων για να χορτάσουν την πείνα τους.

 

κακοποίηση ζώων

 

Οι εθελοντές του  «Animal Care Lefkas» κάλεσαν το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και αστυνομικοί που έσπευσαν στον ιδιωτικό περιφραγμένο χώρο κατέγραψαν το περιστατικό. Λίγο αργότερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη των σκύλων, ο οποίος παρέμεινε για δύο εικοσιτετράωρα στο Αστυνομική Τμήμα Βόνιτσας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικογραφία, η οποία παραμένει ανοικτή, βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου Εισαγγελέα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της επίσημης γνωμάτευσης της Νομοκτηνιατρικής Υπηρεσίας Λευκάδας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία ο Εισαγγελέας δεν έχει δώσει εντολή αφαίρεσης των 9 σκύλων από τον ιδιοκτήτη τους αλλά ούτε η αστυνομία επέβαλε τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

 

κακοποίηση ζώων

 

Τα 9 σκυλάκια εξακολουθούν να παραμένουν στον περιφραγμένο χώρο του εργοστασίου, τα οποία σιτίζονται από εθελοντές, έως ότου βρεθούν φιλοξενίες για να ακολουθήσουν τις ενδεδειγμένες θεραπείες που θα καθορίσει ο κτηνίατρος. Για το λόγο αυτό ο φιλοζωικός και πολιτιστικός σύλλογος «Animal Care Lefkas» απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να φιλοξενήσει ένα από αυτά τα πλάσματα να επικοινωνήσει μαζί του στη Σελίδα που διαθέτει στο facebook.

 

κακοποίηση ζώων

 

Οι εθελοντές του συλλόγου ζήτησαν από την αστυνομία να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη να εξασφαλίσει σπιτάκια για τα ζώα και να τους παραχωρήσει κλειδί ώστε να μπορούν να εισέρχονται μέσα στον χώρο προκειμένου να τα φροντίζουν καλύτερα έως ότου βρεθούν φιλοξενίες.

 

κακοποίηση ζώων

κακοποίηση ζώων

κακοποίηση ζώων

istoriesadespoton.gr

Shares 568

Σχόλια


Read more:
Close