Μενού

Πώς να προστατέψετε το σπίτι από τη γάτα σας (είναι πιο εύκολο απ” ότι φαντάζεστε)

Shares 0

Όταν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε το σπίτι για τη γάτα σας, να έχετε στο μυαλό σας ότι οι γάτες πέρασαν χιλιετίες τη άγρια φύση πριν γίνουν εκείνα τα γλυκούτσικα ζωάκια που κουλουριάζονται στον καναπέ μας. Στη γάτα σας η τουαλέτα μοιάζει σαν λάκκος με νερό, τα πόδια του καναπέ σαν κορμοί δέντρου, το πολυτελές χαλάκι σα χώρος αφόδευσης και είναι εντάξει να ξερνάμε οπουδήποτε.

Στην πραγματικότητα πρέπει να έχετε κάνει κάποιες προεργασίες για να μην μετατρέψει η γάτα σε χάος το σπίτι σας: Πρέπει να έχετε έτοιμο ένα μπολ νερού, ένα μέρος για να ξύνεται, ένα προσεκτικά προστατευμένο κουτί αφόδευσης κι άλλες στρατηγικές που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Οι νέες και οι μεσήλικες γάτες έχουν την τάση να πηδάνε, να σκαρφαλώνουν, να κρύβονται και να χυμάνε για να απελευθερώσουν την ενέργειά τους. Εκτός αν έχουν ψηλά δέντρα, ενδιαφέρουσες τρύπες και γατόσπιτα (και ίσως ένα με δύο συντρόφους), η γάτα σας θα μετατρέψει το σπίτι σας σε παιδική χαρά.

Μπορείτε να πάρετε ορισμένες προφυλάξεις, έτσι, ώστε να αποφύγετε αυτή την τροπή των πραγμάτων.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 χρηστικά εργαλεία για να ετοιμάσετε κατάλληλα το σπίτι σας:

  • Αποθαρρύνετε το γρατζούνισμα: Comfort Zone

Το προϊόν αυτό περιέχει συνθετικές φερορμόνες για να αποτρέπει τη γάτα σας από το να σημαδεύει ουρώντας την περιοχή και από το ενοχλητικό γρατζούνισμα. Το σπρέι δεν μυρίζει στους ανθρώπους, αλλά, οι γάτες θα αναγνωρίσουν τη μυρωδιά, όπως, τις φυσικές φερορμόνες που διακρίνουν σε μία σημαδεμένη περιοχή. Αν η γάτα σας γρατζουνάει εξαιτίας άγχους ή για να επιδείξει κυριαρχία σε άλλες γάτες, το προϊόν αυτό μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί αυτή η συμπεριφορά. Πρέπει να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα για να είναι αποτελεσματικό.

  • Προστασία επίπλων: RHF Furniture Cover

Βαρεθήκατε σωρούς από τρίχες και κηλίδες από ξερατά στα έπιπλά σας; Αυτά τα καπιτονέ καλύμματα είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα. Βγαίνουν σε μεγέθη για να ταιριάζουν σε πολυθρόνες, καρέκλες κι άλλα έπιπλα. Είναι πολύ ελαφρά και μπορούν εύκολα να διπλωθούν και να μαζευτούν όταν υπάρχει παρέα στο σπίτι.

  • Σώστε την ταπετσαρία: Self-adhesive Cat Scratch Deterrent

Αν η γάτα σας δεν αφήνει τα έπιπλα, εφοδιαστείτε για ένα πακέτο αυτών των αυτό-κολλητικών πλαστικών μαξιλαριών για να προστατέψετε το σπίτι και τα υπάρχοντά σας. Τυλίγονται εύκολα στις γωνίες και μένουν σταθερά προσκολλημένα στο ύφασμα.

  • Προστασία πατώματος: Dog Gone Smart Cat Litter Mat

Αυτό το ειδικό χαλάκι βοηθά στο να μην ανιχνεύεται η μυρωδιά των περιττωμάτων σε όλο το σπίτι. Για αυτό αγαπάμε αυτό το χαλάκι, καθώς, είναι εύκολο στο να πλυθεί αν η γάτα σας έχει κάποιο ατύχημα.

  • Αποθαρρύνεται το σημάδεμα περιοχής: Stink-Free Deep Clean Cat Urine and Odor Remover

Όταν μία γάτα ξεκινάει να ουρεί σε μια περιοχή είναι αδύνατο να τη σταματήσεις. Υπάρχουν εκπληκτικά απωθητικά μυρωδιάς στην αγορά που βασίζονται σε όζον. Το προϊόν αυτό περιέχει πέντε δυνατούς απολυμαντικούς παράγοντες που δουλεύουν εξαιρετικά, όπως, οι ενζυμικοί, αλλά έχουν μία ουδέτερη μυρωδιά που εξαφανίζεται γρήγορα. Σιγουρευτείτε ότι διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

  • Reduce Household Damage: PawHut Portable Catio With Six Platforms

Αν η γάτα σας είναι υπερβολικά σκανδαλιάρα τότε δεν μένει παρά να της δώσετε ένα χωρό που θα ομοιάζει στο φυσικό της περιβάλλον. Φτιάχνει ένα σπιτάκι που θα γειτονεύει με το σπίτι σας. Ή αγοράστε ένα έτοιμο περίφραγμα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close