Μενού

Πώς να κρατάτε σωστά ένα κουνάβι; (με φωτογραφίες και βίντεο)

Shares 0

Τα κουνάβια είναι μοναδικά πλάσματα και το ενδιαφέρον για αυτά είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα κατοικίδια. Ακόμη και το να κρατάς ένα κουτάβι είναι διαφορετικό από το να κρατάς άλλα ζώα, όπως σκύλο ή γάτα εξαιτίας της ιδιαίτερης σωματικής κατασκευής τους. Αυτά τα πλάσμα είναι μακριά και λεπτά και, πρέπει να παρέχετε στήριξη για το σώμα τους αλλιώς θα ρισκάρετε να προκαλέσετε ζημιά σε αυτά.

Εάν είστε αρχάριος στα κουνάβια, το να ξεκινάτε να μάθετε για αυτό, ίσως, φαίνεται αποθαρρυντικό. Είσαστε λίγο νευρικός και, σίγουρα δε θέλετε να βλάψετε. Είσαστε, ευτυχώς, στο κατάλληλο άρθρο, γιατί πρόκειται να σας εξηγήσουμε πώς να κρατάτε ένα κουνάβι, βήμα προς βήμα. Στο τέλος, θα έχετε αυτοπεποίθηση στο να διαλέξετε και να κρατήσετε το κουνάβι χωρίς κανένα δισταγμό.

Τα κουνάβια είναι θηρευτές όχι θηράματα

Τα κουνάβια, σε αντίθεση με ορισμένα μικρά και τριχωτά κατοικίδια, όπως τα κουνέλια ή τα χάμστερ είναι κυνηγοί. Είναι σαρκοφάγα ζώα που επιβιώνουν κυνηγώντας, σκοτώνοντας και, τρώγοντας άλλα ζώα. Ενώ, το κουνάβι σας σίγουρα δεν σας βλέπει σαν φαγητό, ακόμη έχετε ανάγκη να έχετε συνείδηση της τάσης τους να επιτίθενται σε πράγματα που αντιλαμβάνεται ως φαγητό. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας πολύ κάθε φορά που πρόκειται να πιάσετε το κουνάβι σας. Μυρωδιές στα χέρια σας μπορεί να διεγείρουν τα ένστικτα του κουναβιού σας να επιτεθούν και το τελευταίο που θέλετε είναι μία δαγκωματιά να χειροτερέψει τις σχέσεις σας με το κατοικίδιό σας.

Μη τεντώνετε την πλάτη στο κουνάβι σας

Το κλειδί όταν κρατάτε το κουνάβι σας είναι να αποφύγετε να τεντώνετε την πλάτη του. Τα κουνάβια είναι μάλλον πιο μακριά πλάσματα για το συνολικό μέγεθός τους. Οι πλάτες τους είναι μακρουλές και αν τεντωθούν, καθώς το κρατάτε, θα είναι άβολο ή ακόμα χειρότερα πιθανόν επιβλαβές για αυτά. Σαν γενικός κανόνας, κάντε σίγουρο ότι κάθε φορά που κρατάτε το κουνάβι σας, το κρατάτε στηριγμένο με τέτοιο τρόπο που δεν τεντώνεται η πλάτη του.

Κρατήστε στηριγμένο το στήθος

Το να αποφύγετε να τεντώνετε την πλάτη του κατοικίδιού σας είναι ένα συστατικό του να το κρατάτε καλά; το άλλο είναι να στηρίζετε το στήθος του. Όποτε κρατάτε το κουνάβι σας, θα θέλετε να κρατάτε το στήθος στηριγμένο. Θα το κάνετε με το να τοποθετείτε το χέρι κάτω από το στήθος ή γύρω από τη μέση ή το λαιμό με τα δάχτυλα σας τυλιγμένα για να παρέχουν στήριξη στο στήθος.

Χρησιμοποιείστε τα δύο χέρια όλες τις φορές

Εάν θέλετε το κουνάβι σας να είναι άνετο κι ασφαλές όσο το κρατάτε, τότε πάντα να χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια. Όταν το κρατάτε με το ένα μόνο χέρι, δεν θα μπορέσετε να παρέχετε επιπρόσθετη στήριξη και να αποφύγετε να τεντωθεί η πλάτη του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη άνεσης και πόνο για το τριχωτό φίλο σας.

Ο σωστός τρόπος να κρατάτε ένα κουνάβι

Τώρα που καταλαβαίνετε τις βασικές αρχές και κανόνες για να κρατάτε σωστά ένα κουνάβι, ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαλέξετε και να κρατήσετε ένα κουνάβι με ασφαλή και άνετο τρόπο. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να κρατήσετε ένα κουνάβι, αλλά, αυτός είναι ο πιο ασφαλής, ο πιο εύκολος και ο πιο άνετος και για τους δύο.

  1. Σιγουρευτείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά

Πριν διαλέξετε το κουνάβι σας, πλύντε τα χέρια σας! Χρειάζεται να αφαιρέσετε τυχόν μυρωδιές που μπορεί να μένουν στο δέρμα σας, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να τις μυρίσετε. Θυμηθείτε ότι η ικανότητα οσμής είναι πιο εκλεπτυσμένη στο κουνάβι σας, έτσι μπορεί να αρπάξει μυρωδιές που είναι πιο δύσκολο για εσάς να οσφρηστείτε. Δεν θέλετε, λοιπόν, να ξυπνήσετε το ένστικτο τη θήρευσης του κουναβιού και να καταλήξετε τέλος με μία άσχημη δαγκωματιά.

  1. Κρατήστε το κουνάβι κάτω από το στήθος

Τοποθετήστε τα δάχτυλα του ενός χεριού σας κάτω από το στήθος του κουναβιού σας. Τα δάχτυλα μπορούν να πάνε γύρω από τα πόδια του ζώου, επιτρέποντάς σας να στηρίζετε το πάνω και κάτω μέρος του στήθους τους με το ένα χέρι. Τυλίξτε τα χέρια σας γύρω με ένα σταθερό και ευγενικό κράτημα έτσι που τα ακροδάχτυλά σας να είναι κοντά στο να ακουμπήσουν την πλάτη του κατοικίδιού σας.

  1. Κρατήστε την πλάτη του κουναβιού σας

Το άλλο χέρι θα χρησιμοποιηθεί για να στηρίξετε το τέλος της πλάτης του κουναβιού σας. Αρπάξτε σαν σέσουλα τα καπούλια του ζώου, αφήνοντας την ελικοειδή πλευρά κάτω από το στήθος με το χέρι κάτω της, σαν να καθόταν το κουτάβι σε σχήμα S πάνω στο χέρι σας. Πρέπει τώρα να έχετε μόνο ένα χέρι να στηρίζει το στήθος του κουναβιού σας με το άλλο χέρι κάτω να στηρίζει τα καπούλια.

  1. Διατηρήστε τη στήριξη

Σιγουρευτείτε ότι διατηρείτε επαρκή στήριξη του στήθους του ζώου και της πλάτης του όλη την ώρα που το κρατάτε. Μην ξεκινήσετε να βαριέστε και επιτρέψτε στην πλάτη να τεντωθεί. Θέλετε να μείνετε σίγουροι ότι το κουνάβι σας παραμένει άνετο όσο το κρατάτε, κάτι που κάνει πιο εύκολο για εσάς να συνεχίσετε να το κρατάτε στο μέλλον. Μία άσχημη εμπειρία μπορεί να κάνει δύσκολη την κατάσταση και για τους δυο σας.

  1. Μείνετε ήρεμοι, σταθεροί και ευγενικοί

Καθώς κρατάτε το κουνάβι, μπορείτε να διατηρήσετε ένα σθεναρό άραγμα σε αυτό. Σίγουρα δεν θέλετε το κουνάβι σας να ξεγλιστρήσει της λαβής σας ή να απελευθερωθεί από αυτήν. Την ίδια στιγμή δεν θέλετε ένα γερό άδραγμα για να κάνετε το κουνάβι σας να νιώθει άβολα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να προσπαθεί να διαφύγει ακόμη παραπάνω κάνοντάς το πιο δύσκολο για εσάς να το κρατήσετε, έτσι πιέζετε ακόμη πιο σφιχτά, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που συνεχίζει μέχρι κάτι άσχημο να συμβεί. Σιγουρευτείτε ότι το κράτημά σας είναι ευγενικό.

Πρέπει ακόμα να έχετε συνείδηση των δικών σας αισθημάτων όταν κρατάτε το κουνάβι σας. Αν ενθουσιαστείτε ή γίνετε συναισθηματικοί για κάποιο λόγο, το κουνάβι σας πιθανόν να αρπάξει την ευκαιρία, κάτι που θα προκαλέσει την αλλαγή της συμπεριφοράς του. Μπορεί να μην καταλάβετε ότι ο σφυγμός σας έχει επιταχυνθεί ή το κράτημά σας έχει γίνει πιο σφιχτό, αλλά το κουνάβι σας μπορεί να το προσέξει. Κάνετε τα δυνατά σας για να μείνετε ήρεμοι και ελεγχόμενοι κάθε φορά που χειρίζεστε το κουνάβι σας. Θα κάνει ο κουνάβι σας πιο άνετο, μειώνοντας την πιθανότητα πιθανών ατυχημάτων ή δυσκολιών στην επικοινωνία μεταξύ σας.


Συμπέρασμα

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει να τεντώνετε την πλάτη του ζώου γιατί μπορεί να αποβεί επικίνδυνο και επιβλαβές για αυτό, ενώ πρέπει να προσέχετε πώς το αδράχνετε –να είστε ευγενικοί, ώστε να μην τραυματίσετε ή διεγείρετε ιδιαίτερα το κατοικίδιό σας. Όταν συνηθίσετε να κρατάτε το κουνάβι σας, δεν θα χρειαστεί να θυμάστε όλες αυτές τις πληροφορίες και όλα θα γίνονται αυτόματα!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close