Μενού

Πως να αντιμετωπίζεις τα αδέσποτα σκυλιά που συναντάς στην βόλτα σου – Ειδικά αν φοβάσαι

Shares 183

σκυλιά Δεν πρόκειται να σου πούμε το αυτονόητο ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά, ούτε ότι καλό θα ήταν όσοι έχουμε τη δυνατότητα να υιοθετούμε κάποιο αδέσποτο σκυλάκι!

Αγαπάς τα σκυλιά αλλά η αλήθεια είναι ότι παράλληλα πολλές φορές τα φοβάσαι. Αυτό σου συμβαίνει κυρίως όταν κάνεις βόλτα στους δρόμους και συναντάς πολλά αδέσποτα σκυλιά μαζεμένα. Μην τρομάζεις γιατί θα το καταλάβουν και συνέχισε να διαβάζεις τις συμβουλές μας γιατί θα σε βοηθήσουν πολύ.

Τι να κάνεις, λοιπόν, όταν συναντάς αδέσποτα σκυλιά στο δρόμο;

  1. Μείνε ήρεμος: Αν δεν τα πειράξεις, δεν θα σε πειράξουν ούτε αυτά. Αυτό είναι νόμος! Συμπεριφέρσου, λοιπόν, με ηρεμία και μην ξεχνάς ότι δεν θέλουν να σου κάνουν κακό απλά να παίξουν μαζί σου. Αν είσαι με το σκύλο σου και φοβάσαι μην γίνει φασαρία και πάλι μην δείξεις την ανησυχία σου. Άσε τα να μυρίσουν το ένα το άλλο και θα δεις ότι το κάνουν απλά για να νιώσουν οικεία και να γίνουν φίλοι.
  2. Δώσε προσοχή στην ουρά τους: Η ουρά φανερώνει τα συναισθήματα του σκύλου. Οπότε κοίταξε την καλά αν θες να δεις τι θέλει να σου πει. Αν την έχει κατεβασμένη προς τα κάτω σημαίνει πως και αυτός φοβάται. Αν πάλι την κουνά διαρκώς απλά θέλει να παίξετε μαζί.
  3. Άλλαξε διαδρομή: Αν θεωρείς ότι δεν είσαι ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσεις αυτό τον φόβο σου απλά άλλαξε την διαδρομή σου. Μην το κάνεις, όμως, γρήγορα γιατί τα αδέσποτα σκυλιά που εσύ φοβάσαι μπορεί να σε δουν και να σε ακολουθήσουν αφού θα τους έχει κινήσει την περιέργεια.

fanpage.gr

Shares 183

Σχόλια


Read more:
Close