Μενού

Πώς ένας σκύλος μπορεί να σώσει τη ζωή σας;

Shares 49

Σκύλος Ο σκύλος είναι, ως γνωστόν, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι κι ένας καλός «γιατρός» ή ένας «αλτρουιστής διασώστης». Άλλωστε υπάρχουν αποδείξεις!

Εάν έχετε ήδη ένα σκυλάκι, έχετε αρκετούς λόγους για να το κρατήσετε και φυσικά για να το ευχαριστήσετε. Αν σκέφτεστε να πάρετε ένα, δείτε τα εκπληκτικά οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει (εκτός από την καλή παρέα…).

Βοήθεια σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης

Εκτός του ότι μπορεί να εντοπίσει τον κλέφτη, ο σκύλος μπορεί να ειδοποιήσει με τον τρόπο του και τις «πρώτες βοήθειες». Έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου το γάβγισμα του σκύλου ήταν σωτήριο και λειτούργησε ως συναγερμός σε καταστάσεις επιληπτικών κρίσεων.

Επίσης, έχουν σημειωθεί πολλές περιπτώσεις σκύλων που σώζουν τους ιδιοκτήτες τους από καταστροφές. Τον Ιούλιο του 2014,ένα pit bull έσωσε ένα κωφό αγόρι από φλεγόμενο κτίριο. Ο σκύλος έγλειψε το παιδί, το οποίο κοιμόταν και το οδήγησε στην έξοδο.

Περισσότερη φυσική δραστηριότητα

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, απέδειξαν πως οι ιδιοκτήτες σκύλων ασκούνται κατά μέσο όρο μισή ώρα την ημέρα, λόγω του  ότι οι σκύλοι χρειάζονται βόλτα και παιχνίδι. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι όσοι έχουν σκύλο επιδίδονται στην ελάχιστη άσκηση που προτείνουν οι γιατροί καθημερινά, δηλαδή μισή ώρα ήπιας μορφής φυσική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιοαγγειακής νόσου και να διατηρείται το σώμα τους σε καλή φυσική κατάσταση.

Μείωση της αρτηριακής πίεσης

Έρευνα, η οποία έχει δημοσιευτεί από τα Αμερικανικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), δείχνει πως οι ιδιοκτήτες σκύλων (ειδικά οι άντρες), έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.  Περαιτέρω έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν σκύλο είναι πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν από έμφραγμα σε σύγκριση με όσους δεν έχουν.

Κίνητρο για διακοπή του καπνίσματος

Ένα διαδικτυακό γκάλοπ από τον φορέα παροχής υγείας και ιατρικών υπηρεσιών στο Ντιτρόιτ, Henry Ford Health System, έδειξε πως το ένα τρίτο των συμμετεχόντων καπνιστών θα κινητοποιούνταν να σταματήσουν το κάπνισμα, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία του σκύλου τους. Μη διστάσετε να κάνετε δώρο ένα σκυλάκι στον καπνιστή φίλο σας.

Μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης

Ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να λειτουργήσει και ως αντικαταθλιπτικό. Στα πλαίσια μιας πανεπιστημιακής έρευνας, φοιτητές με συμπτώματα κατάθλιψης, κλήθηκαν να περάσουν κάποιες ώρες με έναν σκύλο. Μπορούσαν να τον φροντίζουν, να παίζουν μαζί του, ακόμα και να τραβάνε selfies. Το αποτέλεσμα; Μείωση των συμπτωμάτων άγχους και μοναξιάς κατά 60% !

Διάγνωση του καρκίνου

Από ό,τι φαίνεται, το τετράποδο αυτό ζώο έχει την ικανότητα να οσμίζεται τον καρκίνο στο ανθρώπινο σώμα. Έχουν δημοσιευτεί διάφορες ιστορίες όπου σκύλοι μύριζαν ή έγλειφαν αδιάκοπα ένα σημείο του σώματος του αφεντικού τους, προσπαθώντας να τους κάνουν να το προσέξουν και να εξεταστούν, διαπιστώνοντας τελικά ότι επρόκειτο για καρκίνο.Αυτές οι ιστορίες αργότερα απέκτησαν και επιστημονική βάση.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι σκύλοι λόγω των μικροβίων που μεταφέρουν, μας βοηθούν να αναπτύξουμε πολλά αντισώματα, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μια έρευνα απέδειξε πως φοιτητές που είχαν σκύλο, είχαν πολύ πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα!
Επιπλέον, σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο διεθνές κέντρο έρευνας Australian Social Monitor, οι ιδιοκτήτες σκύλων χρειάστηκε να επισκεφθούν τον γιατρό τους 15 φορές λιγότερες από εκείνους που δεν είχαν.

Προειδοποίηση για επερχόμενο σεισμό

To 1975 οι κινεζικές αρχές προέτρεψαν τους πολίτες να εκκενώσουν την πόλη Χάιτσενγκ, καθώς τα σκυλιά τους φαινόντουσαν αγχωμένα. Λίγες ώρες αργότερα η πόλη επλήγη από έναν σεισμό 7.3 ρίχτερ.  Σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών οι σκύλοι μπορούν να προβλέψουν τους σεισμούς.

Tip. Πριν μπείτε στη διαδικασία να πάρετε έναν σκύλο, υπολογίστε εκτός από τα οφέλη και τις υποχρεώσεις σας (χρόνο, χρήμα, διάθεση) και μην το προχωρήσετε εάν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε. Η Νομοθεσία απαγορεύει την εγκατάλειψη σκύλων στο δρόμο, μα πάνω απ” όλα την απαγορεύει ο άγραφος νόμος της αγάπης προς τους πιστούς αυτούς φίλους (και όλα τα ζώα).

liveit.gr

Shares 49

Σχόλια


Read more:
Close