Μενού

Η πολύτιμη βοήθεια των σκύλων θεραπείας

Shares 240

σκύλοι θεραπείας σκύλοι θεραπεία  Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά είναι από τους πιο τρυφερούς και έμπιστους φίλους του ανθρώπου, υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις όπου ξεπερνούν κάθε προσδοκία και προσφέρουν ελπίδα ζωής σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

σκύλοι θεραπείας σκύλοι θεραπεία

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία επισκέπτονται και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε οίκους ευγηρίας, γηροκομεία, σχολεία, νοσοκομεία, περιοχές καταστροφών, καθώς και σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, ονομάζονται σκυλιά θεραπείας (therapy dogs).

σκύλοι θεραπείας σκύλοι θεραπεία

Σε πείραμα που διεξήχθη σε νοσοκομεία στη Μεγάλη Βρετανία με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους (therapy dogs) αποδείχθηκε πως οι ασθενείς που είχαν σκύλο στο δωμάτιο τους ανάρρωσαν ταχύτερα από τους υπόλοιπους.
Ο σκύλος μειώνει την καρδιακή πίεση και το στρες του ανθρώπου. Σε μετρήσεις που έγιναν σε ανθρώπους με αυξημένη καρδιακή πίεση ή αυξημένου στρες, η παρουσία ενός σκύλου κατά τη διάρκεια του τεστ είχε πολύ θετικό αντίκτυπο. Αυτό συνέβη γιατί το σώμα του ανθρώπου παρήγαγε μία ορμόνη με την ονομασία oxytocin (αλλιώς και love hormone) που βοηθά την μείωση του στρες.

petonly.gr

Shares 240

Σχόλια


Read more:
Close