Μενού

Σταματήστε αυτό πριν συμβεί στις πατούσες του σκύλου σας αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας αυτό το κόλπο για 5 δευτερόλεπτα(βίντεο)!

Shares 28
Σκύλος πατούσες σκύλου καλοκαίρι ζέστη έγκαυμα Ίσως έχετε περπατήσει ξυπόλητοι στη παραλία πάνω σε καυτή άμμο ή πέτρες σε καύσωνα και έχετε νιώσει τα πόδια σας να καίγονται.

Οι πατούσες των σκύλων τους προσφέρουν φυσική προστασία ενάντια στη ζέστη του εδάφους, αλλά πολύ συχνά δεν είναι αρκετή. Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας άντρας χρησιμοποιεί ένα εργαλείο για να μετρήσει την πραγματική θερμοκρασία του εδάφους σε μια ηλιόλουστη μέρα, αν και έχει μόνο 26 βαθμούς Κελσίου. Η διαφορά της θερμοκρασίας του αέρα και των επιφανειών που πατάει ο σκύλος είναι αισθητά μεγάλη!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Pet Sitters”, οι επιφάνειες που η θερμοκρασία τους φτάνει τους 48 βαθμούς (σε μια μέρα με θερμοκρασία 29-30 βαθμών Κελσίου) θα είναι επώδυνη για τις πατούσες του σκύλου σας, αλλά δεν θα του προκαλέσει μόνιμη ζημιά. Ωστόσο, επιφάνειες όπου η θερμοκρασία φτάνει τους 60 βαθμούς μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στο λεπτό, και στους 65 βαθμούς οι πατούσες αμέσως θα καούν και θα βγάλουν φουσκάλες! Σε ζεστά κλίματα, όπως στην Ελλάδα, τέτοιες καυτές επιφάνειες είναι συνηθισμένες και αναμενόμενες το καλοκαίρι.
Έτσι λοιπόν μπορείτε να κάνετε κάποιες προληπτικές κινήσεις για να προστατέψετε τις πατούσες του σκύλους σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε το πίσω μέρος του χεριού σας στο πεζοδρόμιο για 5 δευτερόλεπτα. Αν σας καίει, σημαίνει ότι η επιφάνεια δεν είναι ασφαλής για τον σκύλο σας. Υπάρχουν και προστατευτικά «παπουτσάκια» σχεδιασμένα ειδικά για σκύλους που μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο pet shop. Το πρωινό και το βραδινό περπάτημα, η παραμονή σε χώρους με γρασίδι και το βρέξιμο με νερό μπορούν επίσης να προστατέψουν επίσης τις πατούσες του καλύτερού σας φίλου.

lifenewscy.com

Shares 28

Σχόλια


Read more:
Close