Μενού

Ούτε Να Το Σκέφτεσαι!10 Τροφές Που Δε Πρέπει Πότε Να Δώσετε Στο Σκύλο Σας

Shares 0

Σα την αγάπη των ζώων δεν έχει και για αυτό το λόγο θέλουμε όλοι να προσφέρουμε το καλύτερο στα ζωάκια μας.
Προσοχή όμως γιατί αυτό μπορεί να μας βγεί σε κακό
Θέλουμε να έχουμε τα κατοικίδια μας καλομαθημένα αλλά υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν πρέπει να δώσουμε ποτέ.

1. Σοκολάτα και καφές

Η καφεΐνη που βρίσκεται σε αυτά ερεθίζει τους μυϊκούς ιστούς της καρδιάς και το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Συμπτώματα όπως εμετός, διάρρεια, τρέμουλο των μυών, υπερκινητικότητα ή χαμηλοί καρδιακοί παλμοί μπορεί να παρουσιαστούν από 6 έως δώδεκα ώρες μετά τη χώνεψη και απαιτείται άμεση δράση για να μην πέσει το ζώο σε κόμμα ή θάνατο.

2. Σταφύλια και σταφίδες

Αν και είναι άγνωστο ποια ακριβώς ουσία σε αυτά είναι τοξική για τα σκυλιά , είναι πολύ γνωστό ότι ακόμα και η ελάχιστη ποσότητα από αυτές τις τροφές μπορεί να είναι μοιραία, προκαλώντας ξαφνική νεφρική ανεπάρκεια.
Λίγες ώρες μετά τη χώνεψη ο σκύλος μπορεί να παρουσιάσει διάρρεια ή εμετό . Μπορεί να πάρει 24 ώρες για να δείξει ο σκύλος συμπτώματα λήθαργου, αδυναμίας και απώλεια όρεξης.

3. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν μια τοξίνη που ενώ είναι αβλαβής για τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει διάρρεια, εμετό και δυσκοιλιότητα στους σκύλους.

4.Μακαντέμια

Τα συμπτώματα παρουσιάζονται συνήθως 12 ώρες μετά τη χώνεψη και διαρκούν 12 έως 48 ώρες. Αυτά είναι αδυναμία, εμετός, κατάθλιψη και υπερθερμία.
Είναι ακόμα άγνωστο γιατί τα Μακαντέμια είναι τοξικά για τους σκύλους.

5. Φρούτα με σπόρια ή κουκούτσια

Το κυάνιο που περιέχουν τα κουκούτσια και τα σπόρια πχ. από μήλα,, κεράσια, ροδάκινα και δαμάσκηνα θα προκαλέσουν διάρρεια, αναπνευστικά προβλήματα, άπνοια, ταχυκαρδία, καρδιακή αρρυθμία, ερεθισμός του δέρματος ή ακόμα και κόμμα.

6. Ξυλιτόλη, ένα τεχνητό γλυκαντικό

Η ξυλιτόλη, που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στις τσίχλες και σε πολλά άλλα προϊόντα , προκαλεί άνοδο των επιπέδων της ινσουλίνης προκαλώντας υπογλυκαιμία και ανεπάρκεια στο συκώτι. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ημέρες μετά.

7. Κρεμμύδι, σκόρδο και κρεμμυδάκια πράσινα

Αν και περισσότερο κινδυνεύουν οι γάτες από αυτά, στα σκυλιά μπορεί να εμφανιστούν γαστρεντερικά προβλήματα, αλλά και καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων εάν καταναλωθούν σε μεγάλη ποσότητα.
Θυμηθείτε ότι για ένα μικρόσωμο σκύλο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ελάχιστη ποσότητα είναι αρκετή για να δημιουργήσει το πρόβλημα.

8. Γάλα

Είναι σαν να έχει κάποιος δυσανεξία στην λακτόζη ή να έχει μια απλή ευαισθησία σε αυτήν. Τα σκυλιά δεν έχουν πολλή λακτάση που βασικά διασπά την λακτόζη του γάλακτος και το κάνει περισσότερο εύπεπτο. Το αποτέλεσμα είναι τα σκυλιά να παρουσιάσουν στομαχικά προβλήματα καθώς και διάρρεια .

9. Αλάτι

Όσο απαραίτητο είναι για τα φαγητά μας άλλο τόσο είναι δηλητηριώδες για το σκύλο.
Τα συμπτώματα από τη δηλητηρίαση από το αλάτι είναι εμετός, διάρρεια, λήθαργος, περπάτημα σαν μεθυσμένος, υπερβολική δίψα και πολυουρία.
Θα μπορούσε να οδηγήσει σε κόμμα ή ακόμα και στον θάνατο.

10. Μαγιά

Η ωμή μαγιά είναι η χειρότερη. Αυτή μπορεί να συνεχίζει να φουσκώνει μέσα στο στομάχι του σκύλου. Αυτό δεν είναι μόνο επώδυνο αλλά μπορεί να προκαλέσει και ρήξη στα έντερα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close