Μενού

Παραδείσια ψάρια

Shares 0

Ψάχνετε ένα πολύχρωμο ψαράκι για να ομορφύνει τη δεξαμενή σας; Μη ψάχνετε κανένα άλλο πέρα από το ψάρι του Παραδείσου, ένα ψάρι που διεγείρει τις ματιές των ιδοκτητών ψαριών για πάνω από έναν αιώνα. Τα παραδείσια ψάρια είναι ένα εξαιρετικά πολύχρωμο είδος ψαριού του γλυκού νερού που ανήκει στην οικογένεια Gourami. Ήταν στην ουσία το πρώτο είδος τροπικού ψαριού που εισήχθη στην Ευρώπη περίπου 15 χρόνια πριν, δίνοντάς τους μια πλούσια ιστορία σαν κατοικίδια που δεν είναι οικεία για το είδος τους. Έμειναν διάσημο όλο αυτόν τον καιρό για ένα λόγο: πραγματικά ταιριάζουν σε μια δεξαμενή και είναι απίστευτο να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του.

Έτσι σε τι μοιάζουν αυτά μοναδικά πλάσματα; Τα παραδείσια ψάρια έχουν λεπτά, ορθογώνια σώματα και χαρακτηρίζονται από τα κρεμάμενα πτερύγιά τους. Σαν τα gourami, έχουν ακόμα δύο σαν κλωστές πυελικά πτερύγια και τα ενήλικα ψάρια τείνουν να αναπτύσσονται μέχρι 4 ίντσες σε μάκρος. Η ομορφιά τους και η εξαιρετικά σκληρή φύση τους τα έκαναν μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των ιδιοκτητών για όλες αυτές τις δεκαετίες. Είναι πρακτικά αδύνατο να βρείτε ένα ενυδρείο σε ένα σπίτι χωρίς αυτά μέσα. Πρόκειται να αποκαλύψουμε τα πάντα που αξίζει να μαθαίνετε για τα παραδείσια ψάρια. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάζετε και να κάνετε τις επιλογές σας.

Καταγωγή

Προέρχονται από τους ορυζώνες και τους τάφρους της Ανατολικής Ασίας. Το ψάρι τώρα βρίσκεται σε όλο τον κόσμο σαν κατοικίδιο. Αλλά, η Ανατολική Ασία είναι η περιοχή προέλευσής του.

Χρώμα

Τα άγρια παραδείσια ψάρια έχουν συνήθως κόκκινα και μπλε σημάδια. Τους μοντέρνους καιρούς, μονόχρωμα κόκκινα και μπλε παραδείσια ψάρια παρήχθησαν από τους εκτροφείς.

Συντήρηση και φροντίδα

Τα παραδείσια ψάρια είναι εξαιρετικά σκληραγωγημένα και μπορούν να επιβιώσουν σε μία σειρά συνθηκών. Αυτή η ευελιξία και η σχετική ευκολία στη φροντίδα είναι ένας κύριος λόγος γιατί έχουν παραμείνει τόσο δημοφιλή όλο αυτόν τον καιρό. Παρόλα αυτά, για να τα κρατήσετε υγιή, ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο με μέτρια απαλό νερό προτιμάται. Στο φυσικό περιβάλλον του το παραδείσιο ψάρι ζει σε στάσιμες λίμνες νερού, έτσι το ψάρι αυτό πρέπει να έχει ελάχιστη ή καθόλου κίνηση του νερού για χάρη της ηρεμίας του και για κάποια πιο σοβαρά θέματα. Όπως τα Gouramis και τα Bettas, τα παραδείσια ψάρια είναι ένα είδος ψαριού λαβυρίνθου και μπορεί να αναπνεύσει τον αέρα της επιφάνειας. Έτσι πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το ψάρι σας έχει επαρκή χώρο για να αναπνεύσει στην επιφάνεια. Έτσι η διατήρηση αυτής της επιφάνειας πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους τους ιδιοκτήτες.

Τα παραδείσια ψάρια προστατεύουν πολύ την περιοχή τους από τα άλλα. Γι’ αυτό το λόγο, συνιστάται να κρατάτε μόνο ένα αρσενικό με μία ομάδα θηλυκών στο ενυδρείο. Εάν πολλά αρσενικά εισαχθούν σε ένα ενυδρείο θα παλεύουν μαζί τους.

Αργά κινούμε ψάρια με μακριά πτερύγια όπως χρυσόψαρα και ψάρια άγγελοι κάνουν άσχημους συντρόφους για α παραδείσια ψάρια επειδή θα ξεκινήσει να τα δαγκώνει και να τα κακοποιεί. Το παραδείσιο ψάρι μπορεί να αρχίσει να ανταγωνίζεται για κυριαρχία με άλλα επιθετικά ψάρια του ίδιου μεγέθους. Γι’ αυτό το λόγο, είναι καλύτερο να τοποθετούνται μαζί λιγότερα επιθετικά είδη Κιχλίδων και Gouramis. Τα παραδείσια ψάρια μπορεί να είναι όμορφα, αλλά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα χωρίς τους κατάλληλους συντρόφους.

Τα παραδείσια ψάρια είναι ενθουσιώδεις άλτες για αυτό πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε καλύψει επαρκώς την κορυφή του ενυδρείου σας. Δε θέλετε να ξεφύγει κανένα ψαράκι και να δημιουργήσει προβλήματα. Έτσι χρησιμοποιείστε ένα επαρκές κάλυμμα για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν τέτοια θέματα.

Φαγητό

Είναι παμφάγα και θα δεχθούν πρόθυμα περισσότερες τροφές σε μορφή νιφάδων ή pellet. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να συμπληρώσετε τη δίαιτά τους με ζωντανό φαγητό όπως προνύμφες κουνουπιών, αιματοσκώληκες και δάφνια. Μία υγιεινή ισορροπία μεταξύ των υλικών της δίαιτας του παραδείσιου ψαριού θα οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη και υγιεινή ζωή για το πολύχρωμο φίλο σας.

Αναπαραγωγή

Τα αρσενικά ψάρια είναι συχνά πιο ανοιχτά στο χρώμα από τα θηλυκά. Αναπτύσσουν ακόμα πιο μακριά πτερύγια όταν ωριμάζουν σεξουαλικά. Για να αναπαραχθούν, πρέπει αρχικά να διαχωρισθούν με μία πρωτεϊνικά πλούσια δίαιτα ζωντανών ή κατεψυγμένων φαγητών. Όταν το θηλυκό ξεκινήσει να ωριμάζει με αυγά, το ζευγάρι πρέπει να εισαχθεί σε μία πυκνοφυτεμένη δεξαμενή για αναπαραγωγή. Το αρσενικό θα ξεκινήσει πρόθυμα να κακοποιεί το θηλυκό ενώ ταυτόχρονα θα φτιάχνει μία φωλιά με φούσκες. Όταν γίνει η φωλιά, το αρσενικό θα δελεάσει το θηλυκό κάτω από τη φωλιά όπου θα γεννήσουν σε μία αγκαλιά που είναι χαρακτηριστικό της οικογένειας gourami. Το αρσενικό θα τυλίξει το κορμί του γύρω από το θηλυκό και θα γονιμοποιεί αυγά όσο τα απελευθερώνει. Αυτή η αγκαλιά θα γίνει πολλές φορές μέχρι ο θηλυκό να απελευθερώσει όλα τα αυγά του. Όταν η γέννηση έχει ολοκληρωθεί το αρσενικό θα γίνει εξαιρετικά επιθετικό απέναντι στο θηλυκό. Αυτά τα ψάρια δεν είναι διάσημα για τις ρομαντικές ή συζυγικές σχέσεις τους. Έτσι, σε αυτό το σημείο, το θηλυκό πρέπει να απομακρυνθεί από τη δεξαμενή και το αρσενικό πρέπει να μείνει για να φυλάει τα αυγά και τα ψαράκια. Τα ψαράκια, αφού εκκολαφθούν, μπορούν να ταϊσθούν με μία δίαιτα με infusoria (ελληνική μετάφραση εγχυματικά μικρόβια), μωρά γαρίδες του αλατόνερου και μικρά σκουλήκια.

Κόκκινα Παραδείσια, Μπλε παραδείσια και Αλμπίνο Παραδείσια είναι όλα καλές επιλογές που θα ταιριάξουν σε αυτή τη ράτσα αρκετά καλά.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close