Μενού

Όταν το ελεφαντάκι ζητά βοήθεια (Εικόνες)

Shares 29

ελέφαντας Η μαμά είναι πανταχού παρούσα – Δείτε φωτογραφίες

Το παιχνίδι στη λάσπη είναι μεγάλη απόλαυση για τους ελέφαντες, μικρούς και μεγάλους. Αλλά για τα μωρά είναι πολλές φορές πολύ δύσκολο να καταφέρουν να ξεκολλήσουν και να σηκωθούν από τις λάσπες.

Ένα τέτοιο στιγμιότυπο αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στο καταφύγιο Maasai Mara της Κένυας. Ο μικρός αφρικανικός ελέφαντας, που εκτιμάται πως δεν είναι μεγαλύτερος από έξι μηνών έως ενός έτους άρχισε να ζητά βοήθεια όταν τα βρήκε σκούρα, κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχής.

Αμέσως έσπευσε να τον βοηθήσει η μαμά του που έστρεψε το σώμα της για να βρει το μικρό της καταφύγιο και στη συνέχεια διασφάλισε πως η επόμενη προσπάθειά του να σηκωθεί ήταν επιτυχημένη.

Μπροστά στην τρυφερή αυτή σκηνή βρέθηκε ο φωτογράφος άγριας ζωής Andy Rouse που περιγράφει τι είδε: «Είδαμε μια ομάδα ελεφάντων να πηγαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλο γρήγορα, όταν βρέχει ξέρουν πως υπάρχουν περιοχές που πλημμυρίζουν και είναι ευχάριστο εκεί το παιχνίδι στη λάσπη. Έπαιζαν για τουλάχιστον μισή ώρα αλλά το μικρό αυτό δυσκολεύτηκε πολύ μετά να σηκωθεί. Προσπαθούσε ξανά και ξανά και τελικά τα κατάφερε βρίσκονταν καταφύγιο κάτω από τα πόδια της μαμάς του».

Οι αφρικανικοί ελέφαντες ζουν έως και 70 χρόνια στη φύση. Είναι λίγο μεγαλύτεροι από τα «ξαδέλφια» τους από την Ασία και είναι τα μεγαλύτερα ζώα στον κόσμο.

Το να αποκτήσουν παιδί είναι μεγάλη δέσμευση για τους θηλυκούς ελέφαντες που συνήθως γεννούν ένα μικρό κάθε δύο με τέσσερα χρόνια ύστερα από εγκυμοσύνη 22 μηνών- τη μεγαλύτερη σε όλα τα θηλαστικά.

ελέφαντας

Shares 29

Σχόλια


Read more:
Close