Μενού

Το «Black Dogs Project» βοηθά τους μαύρους σκύλους να βρουν σπίτι (Εικόνες)

Shares 198
σκύλοι Σύμφωνα με μια θεωρία, είναι οι πιό άτυχοι στις υιοθεσίες.
Ο φωτογράφος Fred Levy άκουσε για πρώτη φορά για το «σύνδρομο του μαύρου σκύλου» το 2013 σε μια συζήτηση σε ένα πάρκο. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη θεωρία που αναφέρει ότι οι μαύροι σκύλοι έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να υιοθετηθούν σε καταφύγια, πιθανότατα λόγω προλήψεων και στερεοτυπικών αντιλήψεων ότι είναι επιθετικοί. Αυτή η ιδέα ενέπνευσε «Black Dogs Project» στο οποίο o Levy φωτογραφίζει μαύρους σκύλους, τους ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκει μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Δουλεύει επίσης και με εγκαταλειμμένα ζώα από καταφύγια, βοηθώντας τα να βρουν μόνιμο σπίτι, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και λεύκωμα με το πρότζεκτ.
σκύλοι

Ο Denver, το λαμπραντόρ
σκύλοι

Η Mercedes Ann, το κανίς
σκύλοι

Ο Μαξ, ένα 7χρονο λαμπραντόρ που είχε παραδοθεί σε καταφύγιο για να του κάνουν ευθανασία. Οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να το θανατώσουν και ο εκπαιδευτής Michael Gould δούλεψε μαζί του για τη σταδιακή του επανένταξη.
σκύλοι

«Τίποτα δεν μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα περισσότερο από ένα κουτάβι. Η Stitch απόλαυσε τόσο πολύ τη φωτογράφιση γιατί τρελαίνεται να είναι το επίκεντρο της προσοχής».
σκύλοι
«Η Kenai είναι γερμανικός ποιμενικός και ένα από τα πρώτα σκυλιά που φωτογράφισα για το πρότζεκτ. Χάρηκα που έμαθα ότι περιμένει κουταβάκια. Είναι πανέμορφη και ιδιαίτερα δεμένη με τον γιο του ιδιοκτήτη της. Αυτή η ράτσα είναι η καλύτερη παρέα για παιδιά όλων των ηλικιών. Ανυπομονώ να δω τα κουταβάκια της».
σκύλοι «Τι υπέροχο σκυλί. Ο Bing βρήκε το τέλειο σπίτι και ζει πλέον μια όμορφη ζωή».
σκύλοι
«Το στούντιό μου είναι πολύ μικρό και αυτοί οι δύο μολοσσοί, ο Ransom και ο Tyson, είναι τεράστιοι. Ήταν όμως πολύ σωστά εκπαιδευμένοι».
σκύλοι
«Ο Wylie είναι διασταύρωση κόργκι και ποιμενικού και ήταν αξιολάτρευτος. Τρελαίνομαι με τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά. Πώς να μην αγαπήσεις αυτή τη γκρίζα μουσούδα; Είναι μια από τις τελευταίες μου φωτογραφίσεις για το πρότζεκτ και θα είναι τέλεια όταν τυπωθεί».
σκύλοι

Ο φωτογράφος Fred Levy με τον σκύλο του τον Toby, ένα 12χρονο τεριέ. Φωτό: Steven Senne
σκύλοι
σκύλοι

lifo.gr

Shares 198

Σχόλια


Read more:
Close