Μενού

Η θλιβερή πραγματικότητα της αρκούδας που περπατά όρθια- Τι φοβούνται οι ειδικοί (βίντεο)

Shares 27
αρκούδα Μία τραυματισμένη μαύρη αρκούδα που περπατά στα πίσω πόδια της σαν άνθρωπος εντοπίστηκε να περιπλανιέται σε γειτονιά του Νιου Τζέρζι.
Το απίστευτο βίντεο που ακολουθεί δείχνει την αρκούδα στην πίσω αυλή σπιτιού στο Oak Ridge. Κοντοστάθηκε μόλις αντελήφθη πως βιντεοσκοπείται.
Η αρκούδα είχε εντοπιστεί και τον Αύγουστο σε δρόμο της περιοχής. Οι κάτοικοι της έδωσαν το όνομα «Pedals» λόγω του περπατήματός της.
Και μπορεί κάποιοι να βρίσκουν την εικόνα διασκεδαστική, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν πως η αιτία του περπατήματος της αρκούδας σε δύο πόδια είναι σοβαρή.
Εκτιμούν πως η αρκούδα βρήκε ως λύση το να περπατά στα πίσω πόδια επειδή έχει τραυματίσει τα μπροστινά της: το ένα φαίνεται να το έχει χάσει εντελώς και το άλλο είναι σοβαρά τραυματισμένο.
Ο τραυματισμός αυτός φαίνεται να έχει επηρεάσει και την ικανότητα της αρκούδας να βρει τροφή  και δείχνει πολύ αδυνατισμένη.
Οι ειδικοί φοβούνται πως o Pedals δεν θα βγάλει το χειμώνα.
«Όλο το πάνω μέρος του σώματος της αρκούδας έδειχνε πολύ αδύνατο, το αριστερό πόδι μπορεί να είναι σπασμένο γιατί μοιάζει να κρέμεται», περιέγραψε ο Ian Bohman που είχε βιντεοσκοπήσει την αρκούδα το καλοκαίρι.
Η Sabrina Walsh Pugsley είπε πως είχε δει έφηβους να κυνηγούν την τραυματισμένη αρκούδα αλλά και πως την είχε δει να κείτεται στο δρόμο, πολύ εξαντλημένη για να περπατήσει. «Ήταν πολύ πιο παχύς το φθινόπωρο, είναι πολύ αδύνατος για να βγάλει το χειμώνα», πρόσθεσε. «Δεν έχει τρόπο να αμυνθεί και οι γειτονιές μας δεν είναι το φυσικό του περιβάλλον. Το να ψάχνει τα σκουπίδια επειδή δεν έχει άλλη επιλογή δεν είναι δίκαιη ζωή γι’ αυτόν».
Οργάνωση για τη φροντίδα των ζώων ανέλαβε να φροντίσει την τραυματισμένη αρκούδα και η τοπική κοινότητα άνοιξε σελίδα Go Fund Me όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί 15.000 δολάρια.
Μόλις φτιαχτεί ο χώρος που θα την φιλοξενήσει, η οργάνωση θα ναρκώσει την αρκούδα και θα τη μεταφέρει εκεί.
 defencenet.gr
Shares 27

Σχόλια


Read more:
Close