Μενού

Ο σκύλος φύλακας-άγγελος 7χρονου που πάσχει από διαβήτη (βίντεο)

Shares 133

Σκύλος διαβήτης Βίντεο Για τον 7χρονο Λουκ από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ο σκύλος του δεν είναι ένα απλό κατοικίδιο, είναι ο φύλακας άγγελός του.

Ο Λουκ πάσχει από διαβήτη τύπου 1, μια αυτοάνοση πάθηση που συνεπάγεται ότι το συκώτι του δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη. Λόγω της πάθησης, ο Λουκ μπορεί να πάθει ξαφνικά κρίση υπογλυκαιμίας ή το ζάχαρό του να ανέβει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Οι κρίσεις του διαβήτη είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες όταν ο Λουκ κοιμάται, όμως ο τετράποδος φύλακας μυρίζεται (κυριολεκτικά) τον κίνδυνο και προστρέχει στο πλευρό του 7χρονου.

Ο τετράποδος Τζεντάι, όπως ονομάζεται, έχει σώσει στο παρελθόν το Λουκ από επείγουσα κρίση.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του CNN, ο Λουκ διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 όταν ήταν δύο ετών. Έπειτα από διαδικτυακή έρευνα, η μητέρα του βρήκε μια εταιρία που θα τη βοηθούσε να εκπαιδεύσει τον Τζεντάι, κουτάβι ακόμα τότε, χωρίς όμως να εγγυάται ότι θα γίνει καλός σκύλος-βοηθός.

Ο Τζεντάι ξεπέρασε τελικά τις προσδοκίες όλων και είναι πλέον σε θέση να ανιχνεύει με την όσφρησή του ανεπαίσθητα χημικά σήματα που υποδεικνύουν απότομες αυξομειώσεις στο ζάχαρο του αγοριού.

Ο Τζεντάι μπορεί μάλιστα να προειδοποιήσει όποιον βρίσκεται κοντά στον Λουκ εάν το ζάχαρό του έχει ανέβει ή αν έχει πέσει πολύ. Κουνάει το μπροστινό του πόδι εάν το ζάχαρο του Λουκ έχει ανέβει και κάνει μια μικρή υπόκλιση εάν ο Λουκ έχει κρίση υπογλυκαιμίας!

Μόλις ο Τζεντάι δώσει το απαραίτητο σήμα, ο φροντιστής ελέγχει το ζάχαρο του Λουκ για να επιβεβαιώσει εάν όντως το αγόρι χρειάζεται επειγόντως τα φάρμακά του.

Ο Λουκ και ο Τζεντάι είναι αχώριστοι τα τελευταία 3,5 χρόνια και η εκπαίδευση του χαριτωμένου λαμπραντόρ συνεχίζεται καθημερινά ώστε να μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Πηγή

Shares 133

Σχόλια


Read more:
Close