Μενού

Γιατί κλαίει το σκυλί μου; Δείτε 10 λύσεις…

Shares 93

Σκύλος κλάμα Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για το σκύλο σας θα μπορούσε να είναι κλαψούρισμα τη νύχτα, όμως όλα έχουν ένα πράγμα από κοινού, θα οδηγήσει σε σας που έχετε κοιμηθεί ένα σπασμένο νύχτας.

Για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα συμπεριφοράς και τον ύπνο μέσω της νύχτας, έχουμε 10 που αναφέρονται παρακάτω λύσεις που θα μπορούσε να φέρει την ειρήνη στο σπίτι σας μετά τα φώτα σβήνουν.

1. Βρείτε γιατί ο σκύλος σας κλαψουρίζει
Εάν μπορείτε να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από το κλαψούρισμα του σκύλου σας, έχετε μια καλύτερη πιθανότητα να επιλέξετε τη σωστή προσέγγιση με επιτυχία στην προσπάθεια να σταματήσει το πρόβλημα αυτό. Οι τρεις πιο κοινές αιτίες που κλαψουρίζει ένας σκύλος είναι το άγχος, η δυσφορία ή μπορεί να αναζητάει την προσοχή, έτσι ώστε να παρακολουθήσετε το σκυλί σας προσεκτικά και να δείτε πώς θα το αντιμετωπίσετε.

2. Κάντε τους βασικούς ελέγχους πριν πάτε για ύπνο
Ορισμένοι μερικές φορές παραβλέπουν τους πιό προφανείς λόγους, οπότε βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας δεν κλαψουρίζει επειδή πεινάει, διψάει ή έχει ανάγκη να ουρήσει τη νύχτα. Αποκτήστε το σαν συνήθεια πάντα να ελέγχετε το σκυλί σας τελευταίο, μετά από όλα αυτά που έχετε συνηθίσει να κάνετε. Αν χρειάζεται να ουρήσει συχνά, ελέγξτε το πηγαίνοντας στον/στην κτηνίατρο σας, γιατί θα μπορούσε να έχει μια μόλυνση στα ούρα. Αν χρειάζεται να το αφήσετε έξω τη νύχτα, τότε θα μπορούσατε να αρχίσετε να ξυπνάτε τη νύχτα (σαν να έχετε ένα μωρό) για να έχετε το νου σας αν τυχόν χρειάζεται κάτι.

3. Ελέγξτε ότι το σκυλί σας δεν κρυώνει
Μερικά σκυλιά κλαψουρίζουν τη νύχτα επειδή κρυώνουν, οπότε εάν κοιμούνται έξω, βεβαιωθείτε ότι δεν το χτυπάει ο αέρας και να το πάτε σε ένα πιο ζεστό σημείο. Μερικοί ιδιοκτήτες σκυλιών χρησιμοποιούν διάφορες χοντρές τσάντες που μπορούν να προθερμαίνονται για να κρατήσουν το σκυλί τους ζεστό, φιλόξενο και να μπορεί να κοιμάται όλη τη νύχτα και το έχω ακούσει από άλλους που χρησιμοποιούν ακόμα και θερμαινόμενα καλύμματα. Ωστόσο, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, βεβαιωθείτε ο σκύλος σας δεν ζεσταίνεται πάρα πολύ και δεν υπάρχει ο κίνδυνος να δαγκώσει κάποια καλώδια που συνδέονται με την κουβέρτα.

4. Ασχοληθείτε με θέματα που μπορεί να αγχώνουν τον σκύλο σας
Πολλά σκυλιά κλαψουρίζουν επειδή έχουν το άγχος ότι σας αποχωρίζονται. Μια άλλη ένδειξη ότι αυτό ισχύει είναι ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που το αφήνετε μόνο του, μέρα και νύχτα. Ένας πολύ βασικός λόγος είναι να του μάθετε την πειθαρχία, ενώ ένας άλλος τρόπος που θα βοηθήσει, είναι να του δείξετε ότι είστε το αφεντικό (Προσοχή! Ποτέ μην το χτυπήσετε!).

5. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι κουρασμένο
Αν ο σκύλος σας είναι ιδιαίτερα ανήσυχος το βράδυ, τότε μπορεί να σημαίνει ότι έχει αρκετή ενέργεια πάνω του. Δοκιμάστε ένα δραστήριο παιχνίδι στον κήπο ή το σπίτι.

7. Φορέστε στο σκυλί σας ένα παλιό πουλόβερ δικό σας να το μυρίζει
Αν νομίζετε ότι το σκυλί σας κλαψουρίζει τη νύχτα επειδή ξύπνησε και σας αναζητάει, φορέστε του κάτι δικό σας που μυρίζει, π.χ. ένα παλιό πουλόβερ. Αυτό μπορεί να ηρεμήσει το σκυλί σας μέχρι το πρωί.

8. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας δεν είναι τραυματισμένο
Ο πόνος ή η δυσφορία θα μπορούσαν να κάνουν ένα σκυλί να κλαψουρίζει, για παράδειγμα ένα σκυλί μπορεί να πονάει στις αρθρώσεις του. Αν νομίζετε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να το πάτε το συντομότερο δυνατό στον κτηνίατρο.

9. Πάρτε για το σκυλί σας ένα κλουβί
Σε ένα κλουβί μπορεί να αισθανθεί όπως σαν να είναι σε ένα κρησφύγετο, οπότε αν σκέφτεστε ότι το σκυλί σας αισθάνεται λίγο ανασφαλή επειδή κοιμάται κάτω τη νύχτα, ένα κλουβί θα μπορούσε να του δώσει την επιπλέον ασφάλεια που χρειάζεται.

10. Αγνοήστε τους ενοχλητικούς θορύβους του σκυλιού σας
Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας ο θόρυβος του σκυλιού σας είναι για να τραβήξει την προσοχή σας, ο γρηγορότερος τρόπος για να σταματήσει αυτό είναι να το αγνοήσετε παντελώς. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνεστε σε καμία περίπτωση όταν κλαψουρίζει, χωρίς να του μιλήσετε, να το αγγίζετε, ή ακόμα και να το κοιτάξετε. Δεν είναι πάντα ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσετε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά εάν το σκυλί σας είναι υγιές, έχει τραφεί, έχει πιει νερό, ασκείται και το αφήσετε να κάνει την ανάγκη του, να ξέρετε ότι σιγά σιγά με τον καιρό, αυτό θα διορθωθεί.

dogspace.gr

Shares 93

Σχόλια


Read more:
Close