Μενού

Ο σκύλος μου φοβάται την ηλεκτρική σκούπα. Τι να κάνω;

Shares 377

φόβος συμβουλές Σκύλος ηλεκτρική σκούπα Είναι αλήθεια ότι πολλά σκυλιά φοβόνται τους ήχους. Κάποια βαρελότα και βεγγαλικά, άλλα ήχους από εξατμίσεις άλλα τον ήχο της σκούπας. Ωστόσο είναι ένα πρόβλημα που στα πλαίσια της θετικής εκπαίδευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον έχετε το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα αυτό. Εδώ θα σας προτείνω ένα πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε αλλά να έχετε υπόψη σας, ότι εφαρμόζετε κατά περίπτωση και πάντα υπό την καθοδήγηση θετικού εκπαιδευτή.
1. Βάζουμε τη σκούπα κλειστή και τοποθετούμε γύρω και πάνω της λιχουδιές. Δεν την βάζουμε σε λειτουργία απλά αφήνουμε το σκύλο να τη περιεργαστεί να τη μυρίσει και να φάει τις λιχουδιές. Το επαναλαμβάνουμε και δεύτερη και τρίτη μέρα.

2. Βάζουμε τη σκούπα σε διπλανό δωμάτιο και τη θέτουμε σε λειτουργία με κλειστές τις ενδιάμεσες πόρτες. Ο σκύλος πρέπει να είναι στο διπλανό δωμάτιο και με την έναρξη της λειτουργίας της κάποιος τρίτος του δίνει λιχουδιά. Προσοχή. Η σκούπα θα λειτουργήσει για ελάχιστο χρονικό διάστημα πχ 1 δευτερόλεπτο.

3. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μόνο που τώρα σταδιακά αυξάνουμε την ένταση. Δύο, τρία κλπ μέχρι να φτάσουμε στο ένα λεπτό. Πάλι έχουμε τις πόρτες κλειστές, πάλι κάποιος τρίτος δίνει λιχουδιές στο σκυλί.

4. Σε επόμενο στάδιο ανοίγουμε τις ενδιάμεσες πόρτες και βάζουμε τη σκούπα σε λειτουργία, ξεκινώντας πάλι από το ένα δευτερόλεπτο και ανεβάζοντας σταδιακά την διάρκεια. Πάλι στο σκυλί πρέπει να δίνονται λιχουδιές

5. Φέρνουμε τη σκούπα πιο κοντά στο σκύλο αλλά ακόμα σε μεγάλη απόσταση από αυτόν και επαναλαμβάνουμε τις ίδιες κινήσεις.

6. Φέρνουμε τη σκούπα ακόμα πιο κοντά στο σκύλο και πάλι επαναλαμβάνουμε.

7. Η σκούπα είναι δίπλα στο σκυλί. Πάλι ξεκινώντας από το ένα δευτερόλεπτο, αυξάνουμε το χρόνο και δίνουμε λιχουδιές

8. Τέλος κινούμε σιγά σιγά τη σκούπα και πάλι δίνουμε λιχουδιές

Σημειώστε ότι το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται όλο σε μια μόνο μέρα αλλά σε σειρά ημερών, που εξαρτώνται από το πόσο δυνατή είναι η φοβία του σκύλου, στους ήχους της σκούπας.

Γιώργης Ταξιδευτής

toocute.gr

Shares 377

Σχόλια


Read more:
Close