Μενού

Ο Μόντυ που βρέθηκε εξαθλιωμένος σε υπόνομο στον Κάλαμο Αττικής μεταμορφώνεται σ’ έναν πανέμορφο μαύρο σκυλάκο

Shares 258

κακοποίηση αδέσποτων διάσωση αδέσποτων Μετά από δυο περίπου μήνες φροντίδας ο Μόντυ που βρέθηκε στις 29 Αυγούστου 2016 από τους εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» άρρωστος και εξαθλιωμένος να ζει μέσα σε υπόνομο ύδρευσης στον Κάλαμο Αττικής  άρχισε να μεταμορφώνεται σ’ έναν υπέροχο μαύρο σκυλάκο που η καρδιά του εμπιστεύεται ξανά τους ανθρώπους.

Οι πρώτες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά τη διάσωσή του μπορεί να ήταν σοκαριστικές, αλλά αποτέλεσαν αδιάσειστο στοιχείο για το μαρτύριο που βίωνε αυτός ο φιλήσυχος σκυλάκος που είχε επιλέξει να αποτραβηχτεί από το φως της ημέρας και να πεθάνει μόνος κι αβοήθητος μέσα στον σκοτεινό υπόνομο.

Δεν του έκαναν όμως τη «χάρη» οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray», οι οποίοι είχαν ενημερωθεί στις αρχές Αυγούστου από το Δήμο Ωρωπού για την ύπαρξη του και τον βρήκαν μετά από σχεδόν ένα μήνα αναζήτησης, βγάζοντας τον κυριολεκτικά από το σκοτάδι ξανά στο φως.

κακοποίηση αδέσποτων διάσωση αδέσποτων

 

Ο Μόντυ δεν αντιμετωπίστηκε ως μια χαμένη υπόθεση. Γιατί όπως είχε αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray»: «Υπάρχουν κι αυτά τα σκυλιά. Αυτά που ζουν, αλλά νομίζουν πως έχουν πεθάνει. Αυτά που ξέρουν μόνο το σκοτάδι των υπονόμων. Αυτά που πρέπει να τα τραβήξεις στο φως».

Ήταν πολύ φοβισμένος κι έτρεμε ασταμάτητα. Ένα μάτσο κόκκαλα. Στο αδύναμο κορμάκι του είχαν κάνει φωλιά εκατοντάδες τσιμπούρια και ψύλλοι. Το δέρμα του σκιζόταν σαν τσιγαρόχαρτο στην παραμικρή κίνηση. Όλα τα μπροστινά του δόντια ήταν σπασμένα. Το πίσω αριστερό του πόδι αγκυλωμένο. Τα δε αποτελέσματα των εξετάσεων του ήταν αποκαρδιωτικά, αλλά αναμενόμενα. Θετικός σε Λεισμανίωση κι Ερλίχεια, ενώ έπασχε κι από αναιμία.

 

κακοποίηση αδέσποτων διάσωση αδέσποτων

 

Ο Μόντυ όμως αποδείχθηκε σκληρό καρύδι κι ένας μαχητής της ζωής. Με τη φροντίδα των εθελοντών του καταφυγίου της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» ο Μόντυ παρουσιάζει μια σταθερή βελτίωση στην υγεία του, κάτι που  γεμίζει χαρά τους ανθρώπους που τον νοιάζονται. Όταν αναρρώσει αναγκαστικά θα ακρωτηριαστεί το πίσω του αριστερό ποδαράκι καθώς έχει νεκρώσει  και η κατάσταση αυτή κρίθηκε μη αναστρέψιμη.

 

κακοποίηση αδέσποτων διάσωση αδέσποτων

«Ο Μόντυ σιγά – σιγά αναρρώνει, και φαίνεται πως θα γίνει ένας κατάμαυρος κούκλος. Μας αφήνει να καθόμαστε κοντά του, και μας κοιτάει στα μάτια με επιφύλαξη και απορία. Έχει ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά του, αλλά κάθε μέρα κάνει μικρά και σταθερά βήματα. Και είμαστε πολύ περήφανοι για το αγόρι μας» αναφέρουν για τον λατρεμένο του Μόντυ οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».

istoriesadespoton.gr

Shares 258

Σχόλια


Read more:
Close