Μενού

Μωρό Φώκια Έφτασε Από Την Σκωτία Στην Πόρτα Παμπ Στο Μπρίστολ

Shares 0

Μια περιπετειώδης μικρή αρσενική φώκια έφτασε από τη Σκωτία στην εξώπορτα μιας παμπ στο Μπρίστολ.

To μοναχικό ζώο ταξίδεψε 300 μίλια και βρέθηκε την Κυριακή στο «The Old Lock & Weir» του Hanham.Στο σημείο κλήθηκε η φιλοζωική οργάνωση British Divers Marine Life Rescue για να διασώσει με ασφάλεια την φώκια, στην οποία είχε τοποθετηθεί καρτελάκι στις 21 Ιουνίου.

«Ήταν σαν μίνι σελέμπριτι. Πολύ φιλική και χαριτωμένη», σχολίασε ο ιδιοκτήτης Daniel Rawlins για την φώκια.

Αφού κάλεσε την Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Ζώα (RSPCA), του είπαν να αφήσει ελεύθερη την φώκια, που ονομάζεται Neoprene, να επιστρέψει στο νερό.

Αλλά η διψασμένη φώκια γύρισε πίσω και εμφανίστηκε ξανά στην πόρτα της κουζίνας της παμπ.

«Δεν περιμένεις κάθε μέρα να βρεις μια φώκια έξω από την παμπ», είπε ο John Jefferies, που εργάζεται στην παμπ.Ο ιδιοκτήτης είπε ότι η φώκια «εμφανίστηκε από το πουθενά» και την εντόπισε ένας συνάδελφος και κάποιοι πελάτες.

«Ήταν καταπληκτικό. Έγινε εντελώς ξαφνικά. Φαινόταν ότι έχει καρτελάκι και πως ήταν συνηθισμένη να βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους», σημείωσε.

Η φώκια μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της RSCPA στο Σόμερσετ, για λίγη φροντίδα και ξεκούραση επειδή ήταν λιποβαρής και έπασχε από «ευλογιά της φώκιας», η οποία της είχε προκαλέσει μερική απώλεια τριχώματος.

Όταν της έβαλαν καρτελάκι ζύγιζε 33 κιλά και μετά την διάσωση βρέθηκε να είναι μόλις 14.8 κιλά.Ο John Jefferies είπε ότι τους ζητήθηκε να κρατήσουν περιορισμένη την φώκια μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.

«Χρησιμοποιήσαμε παλέτες αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί ανησυχούσαμε μην την τραυματίσουμε. Ευτυχώς έβρεχε οπότε το έδαφος ήταν βρεγμένο και βάλαμε κάτω βρεγμένες πετσέτες. Έδειχνε χαρούμενη και ασφαλής εκεί, ενώ αποδείχθηκε επίσης ιδιαιτέρως δημοφιλής στους πελάτες μας».

Η φώκια υπολογίζεται πως είναι μικρότερη των 12 μηνών και χρειαζόταν λίγη τροφή. «Σκεφτήκαμε πως ήταν κάποια ντόπια φώκια αλλά έκανε ολόκληρο ταξίδι από την Σκωτία», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από BBC

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close