Μενού

Αυτός ο Ρώσος ψαράς των ωκεανών ποστάρει τρομακτικές φωτογραφίες ζώων από την άβυσσο κι, εδώ είναι 90 από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματά του

Shares 0

Υπάρχουν αμέτρητα μυστήρια που κρύβονται στα βάθη των ωκεανών. Αλλά, παρά το γεγονός ότι 71% της επιφάνειας του πλανήτη μας είναι καλυμμένο με νερό δε γνωρίζουμε ακόμη πολλά για τη θαλάσσια ζωή. Περίπου το 80% των ωκεανών παραμένει ανεξερεύνητο. Μπορεί να έχουν φτάσει στον Άρη, αλλά υπάρχουν πράγματα που παραμένουν ανεξερεύνητα στον πλανήτη μας.

Ένας από τους ανθρώπους που βοηθάει να ρίξουμε λίγο φως στα βάθη των ωκεανών είναι ο φωτογράφος και ψαράς της βαθιάς θάλασσας Roman Fedortsov από τη Ρωσία που περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε τράτες ψαρεύοντας. Δημοσιεύει τις φωτογραφίες των πιο παράξενων πλασμάτων που πιάνει και εκείνες κάνουν μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο.

Σκρολλάρετε για να βρεθείτε στα βάθη των ωκεανών και δείτε επίσης τι μας είπε ο ίδιος ο Ρόμαν για τη δουλειά και τη ζωή του.

Θυμηθείτε ότι παρόλο που φαίνονται πολύ τρομακτικά και κάποια ίσως δαιμονικά, πρέπει να μη ξεχνάτε ότι οτιδήποτε είναι αλλόκοτο δε σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα και κακό.

Στο προφίλ του στα social media ο Roman γράφει ότι “η άβυσσος είναι λίγο πιο βαθιά απ’ ότι νομίζετε” και ότι “ο ουρανός πίσω από την πρύμνη είναι πάντα πανέμορφος,” δείχνοντας ότι μια πολύ ρομαντική και ισορροπημένη εκτίμηση της δουλειάς του, της φύσης και της θάλασσας.

Ο ψαράς εργάζεται στο Murmansk στη Βορειοδυτική Ρωσία και ξεκίνησε να μοιράζεται τις ασυνήθιστες φωτογραφίες του από 2016.

Η κύρια δουλειά του μας είπε είναι να προετοιμάζει ψάρια για κατάψυξη και να τα μεταφέρει μετά στους πελάτες. Αυτή είναι η κύρια δουλειά του στην τράτα που εργάζεται.

“Συνήθως περνάμε την ώρα μας έχοντας γεύμα, βλέποντας τηλεόραση και κοιμώμενοι. Αλλά συχνά παίρνω φωτογραφίες περίεργων πλασμάτων της θάλασσας.”

“Δεν ήταν πριν πολύ καιρό που έπιασα το πρώτο περίεργο ψάρι μου.” Σύμφωνα με τον ψαρά τα πλάσματα που πιάνουν ζουν ανάμεσα στα 300 μέτρα και το ένα χιλιόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας –μερικά μάλιστα τα αφήνουν ελεύθερα. “Τα περισσότερα, δυστυχώς, δεν επιβιώνουν.”

O Ρόμαν δουλεύει σε τράτες για τις τελευταίες δύο δεκαετίες. “Μένω στο Murmansk στη Ρωσία. Είναι ένα μεγάλο λιμάνι, γι’ αυτό και φοίτησα στο Πανεπιστήμιο Μαρίν μετά το σχολείο. Η ειδικότητά μου έχει να κάνει με τεχνολογία ψαριών.”

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Gorgonocephalus

ΛυκόψαροΘαλάσσια ανεμόνη 

GargariscusΣουπιά
ΒακαλάοςΑνεμώνεςΕυρωπαϊκή γλώσσα

Allionymous LyraΙππόγλωσσος

Λυκόψαρο του Ατλαντικού

Σαλάχι του Αρκτικού

Sclerocrangon Ferox

Μικρός μαύρος καρχαρίαςΣαλάχιΜία θήκη ή κάψουλα αυγών, γνωστή ως «Mermaid’s Purse ή Devil’s Purse», σε μία επένδυση που περιβάλλει τα αυγά ορισμένων καρχαριών, σαλάχιων και χίμαιρων

Redfish

Careproctus

Οι λιβελούλες Themisto είναι ένα θαλάσσια αμφίποδο της οικογένειας των Υπερίιδων. Βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στον Αρκτικό

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close