Μενού

Μήπως ο σκύλος σας χαμογελάει;

Shares 360

χαμόγελο Σκύλος Μπορεί να έχετε προσέξει το ελαφρύ σήκωμα των χειλιών του σκύλου σας, που όμως δεν συνοδεύεται από γρύλισμα ούτε ετοιμάζεται για επίθεση. Πολλοί φιλόζωοι λένε ότι το σκυλάκι τους χαμογελάει και δεν έχουν άδικο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως δεν είναι ακριβώς χαμόγελο, αλλά μία ενστικτώδης αντίδραση συμπεριφοράς, όταν νιώθει κάτι ή όταν υποτάσσεται στονιδιοκτήτη του. Στον λύκο, τον πρόγονο του σκύλου, το αντίστοιχο χαμόγελο μπορεί να σημαίνει φόβο, νευρικότητα ή υπόταξη στον αρχηγό της αγέλης. Έτσι και τα σκυλιά προσπαθούν να εκφραστούν με αυτό τον τρόπο.

Ο σκύλος δεν χρησιμοποιεί το χαμόγελο όπως οι άνθρωποι. Είναι περισσότερο ένας τρόπος να δείξει ότι δεν αναζητά την κυριαρχία.

Έτσι, τα σκυλιά με αυτοπεποίθηση δεν θα δείτε να χαμογελούν ενώ το γύμνωμα των δοντιών σημαίνει προειδοποίηση για τον αδύναμο, του τύπου »Κάνε πίσω, τώρα».

Τα σκυλιά είναι πολύ καλοί παρατηρητές. Έτσι, το χαμόγελο είναι μία μίμηση. Όταν βλέπει τον ιδιοκτήτη του να χαμογελά, σε καλές καταστάσεις το συνδέει στο μυαλό του με κάτι ευχάριστο. Όταν λοιπόν θα του τρίψουμε την κοιλιά ή θα δει το λουρί για τη βόλτα, πιθανώς να »χαμογελάσει».

adespoto.gr

Shares 360

Σχόλια


Read more:
Close