Μενού

Μια Κλήση Ενός 11χρονου Κοριτσιού Έσωσε Το Κουτάβι Από Το Φλεγόμενο Σπίτι

Shares 0

Αν δεν ήταν οι γρήγορες ενέργειες της 11χρονης Μακένζι Τζένκινς, μια πυρκαγιά σε σπίτι της γειτονιάς θα μπορούσε να είχε τραγικά αποτελέσματα. Όλα ξεκίνησαν όταν το παιδί βγήκε έξω για να κάνει κούνια στην αυλή του στο Cape Coral, στη Φλόριντα, ένα Σαββατοκύριακο.

Η Μακένζι απολάμβανε τον καθαρό αέρα όταν είδε καπνό να βγαίνει από το σπίτι του γείτονά της. Άκουγε το 6 μηνών κουτάβι τους Φιόνα να γαβγίζει άγρια μέσα. Σκεπτόμενη γρήγορα, η Μακένζι έσπευσε μέσα στο σπίτι της και κάλεσε την πυροσβεστική.

Όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Cape Coral έφτασε στο σημείο, γνώριζαν μόνο ότι υπήρχε ένα κουτάβι παγιδευμένο μέσα. Κατάφεραν να βρουν το κουτάβι ξαπλωμένο χωρίς να ανταποκρίνεται στο πάτωμα.

Τα πράγματα φάνηκαν ζοφερά για μια στιγμή, αλλά όταν οι πυροσβέστες έβγαλαν τη Φιόνα και της έδωσαν οξυγόνο, εκείνη αναπήδησε γρήγορα! Την ώρα που είχαν σβήσει τις φλόγες, το γλυκό σκυλί είχε σηκωθεί και περπατούσε.

 

Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής λένε ότι αν δεν ήταν η κλήση του Μακένζι, το κουτάβι πιθανότατα δεν θα είχε επιβιώσει.

«Ο σκύλος είναι ευτυχώς είναι καλά,» Cape Coral δημοσίων σχέσεων ειδικός δήλωσε . «Αυτό δείχνει πόσο σημαντική ήταν η κλήση της Μακένζι… αν περίμενε ή δεν είχε τηλεφωνήσει, η Φιόνα, η σκυλίτσα, δεν θα τα κατάφερνε (και θα είχε γίνει μεγαλύτερη ζημιά στο σπίτι).»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Cape Coral έγραψε στο Facebook για να προσθέσει : «Οι πυροσβέστες έδωσαν στη Μακένζι ένα κοινοτικό νόμισμα για τις ενέργειές της, το οποίο όχι μόνο απέτρεψε περαιτέρω ζημιές στο σπίτι του γείτονά της από τη φωτιά, αλλά έσωσε τη ζωή του σκύλου τους. Τέλεια δουλειά Μακένζι!!»

Η Μακένζι δεν δίστασε να ζητήσει βοήθεια όταν είδε κάτι λάθος. Ανέλαβε την ευθύνη ενώ η ίδια μένει ασφαλής, όπως ακριβώς θέλουμε να κάνει κάθε παιδί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Είμαστε βέβαιοι ότι οι γονείς της Φιόνα είναι πολύ ευγνώμονες που ήταν εκεί εκείνη την ημέρα!

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία για να ευχαριστήσετε τη Μακένζι που έσωσε τη ζωή αυτού του κουταβιού.

Για πρόσβαση στο βίντεο δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close