Μενού

Μαρτυρώ την ιστορία της εγκαταλελειμμένης κυνηγετικής ράτσας της Ισπανίας μέσα από τις φωτογραφίες μου(44 φωτογραφίες)

Shares 0

“Αυτό που χρειάζεται για να θριαμβεύσει το κακό είναι να σταματήσουν να δουν οι καλοί άνθρωποι.”

Τη μέρα που η Λέενα, το Galga μας που υιοθετήθηκε, δεν ήταν πλέον απαραίτητο στον ιδιοκτήτη του και προοριζόταν να κρεμασθεί –όπως προβλέπει η παράδοση των galgueros-, το κακό δεν θα νικούσε! Μία γυναίκα άκουσε τι θα γινόταν και μπήκε μπροστά για να σταματήσει αυτό το μοιραίο. Η γυναίκα έφερε τη Λέενα στο SOS Galgos στη Μπαρτσελόνα, στν Ισπανία και τότε ξεκίνησε το ταξίδι της στις Η.Π.Α. Η γυναίκα στην Ισπανία δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο θα άλλαζε τη ζωή τόσων ανθρώπων και ζώων στο Galgos αυτή η πράξη της.

Το Ισπανικό Greyhound, είναι μία από τις πιο κατατρεγμένες ράτσες, αλλά πολλοί λίγοι έχουν ακούσει για αυτή τη ράτσα. Χρησιμοποιούνται ως κυνηγόσκυλα για να πιάνουν λαγούς στην ισπανική εξοχή. Περνούν τη ζωή τους σε υγρά, μικρά και βρόμικα λαγούμια ή καλύβες δίχως παράθυρα χωρίς φως, άσκηση και στοργή. Περίπου 50.000 και 100.000 Galgos σκοτώνονται ή εγκαταλείπονται κάθε χρόνο μετά τη σεζόν του κυνηγιού. Οι εκτροφείς, γνωστοί ως galgueros, τα εκτρέφουν με την ελπίδα να καταλήξουν με ένα τέλειο κυνηγόσκυλο για να πιάσουν τους λαγούς, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός σκύλων στα εκτροφεία οδηγεί στο να παρατάνε χιλιάδες Galgos κάθε χρόνο.

Η Λέενα έγινε μέρος της οικογένειάς μας στις 21 Οκτωβρίου του 2012 και ήταν μία ευλογία να που βρήκε μια οικογένεια. Μετά την υιοθεσία της Λέενα, μάθαμε παραπάνω για τη ράτσα αυτή και τη ζωή των κυνηγόσκυλων στην Ισπανία και ξέραμε ότι χρειαζόταν να κάνουμε παραπάνω για να καταπολεμήσουμε τη σκληρότητα κατά των ζώων. Τον Ιούνιο του 2013, ξεκινήσαμε ένα γκρουπ υιοθεσίας για Galgos με το όνομα Love Hope Believe Galgo Adoption. Δεν πήγαμε ποτέ στην Ισπανία, δεν γνωρίσαμε κανέναν στην Ισπανία ούτε μπορούμε να μιλήσουμε Ισπανικά, αλλά είμασταν αποφασισμένοι να βρούμε σε αυτά τα πανέμορφα σκυλιά το παντοτινό σπίτι τους.

Μεταφέραμε το πρώτο γκρουπ με Galgos στις 15 Ιουλίου 2013, καθώς έπρεπε να απαθανατίσουμε τα σκυλιά προς υιοθεσία με αξιαγάπητες φωτογραφίες. Τον Αύγουστο του 2014, αγόρασα την πρώτη μου κάμερα και ξεκίνησα να μαθαίνει την τέχνη της φωτογραφίας, έτσι μπορούσαν να βοηθήσω τα αξιαγάπητα Galgos να βρουν πιο γρήγορα σπίτι. Καθώς έμαθα παραπάνω για τη φωτογραφία, έμαθα πώς μία φωτογραφία ενός σκύλου μπορεί να πει την ιστορία του που δεν έχει τα όρια της ομιλίας. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στην Ισπανία ως εθελοντής σε ένα καταφύγιο το 2014, έβγαλα μια φωτογραφία ενός Galgo που μόλις είχε ξεπέσει σε μία τρύπα και ήταν πολύ φοβισμένο. Πήρα μια φωτογραφία του που με έκανε να νιώσω το φόβο που βίωνε και συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να πω και την ιστορία των κυνηγόσκυλων της Ισπανίας μέσα από τη φωτογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close