Μενού

Macaw εναντίον Αφρικανικού Γκρι: Ποιον να διαλέξετε;

Shares 0

Το να έχεις έναν παπαγάλο για φίλο μπορεί να είναι μία από τις ανταποδοτικές σχέσεις της ζωής σου. Όταν κοιτάζεις τον κωμικό Macaw και τον υπέροχο Αφρικανικό Γκρι είναι πρόκληση να αποφασίσεις ποιον θα αγοράσεις.

Έχουν τις προφανείς αντιθέσεις τους και οπτικά και νοητικά. Ο καθένας απαιτεί ειδική προσοχή κατάλληλη για το κάθε είδος. Ενώ και, τα δύο είδη είναι σίγουρο ότι θα γεμίσουν τη ζωή σας με συντροφιά και ευτυχία, μόνο ένα μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα. Άρα ποιο από τα δύο είναι άραγε;

Περίληψη του Macaw

Προσωπικότητα/Χαρακτήρας

Οι προσωπικότητα του κάθε Macaw μπορεί να διαφέρει πολύ. Κάποιοι μπορεί να είναι πιο αποστασιοποιημένοι, ενώ, άλλοι μπορεί να είναι εξαιρετικά κοινωνικοί. Παρόλα αυτά, όλοι τείνουν να είναι αστεία, διαδραστικά πτηνά με τεράστια αγάπη για τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα ζώα.

Μπορεί να είναι ζωηροί και σκανδαλιάρηδες όταν θέλουν. Και μην υποτιμάτε την εξυπνάδα τους! Θα έχετε ένα κατοικίδιο που συνεχώς θα σας ξεπερνάει σε χιούμορ. Χρειάζονται πολλή διέγερση και νοητική εξάσκηση για να μείνουν χαρούμενα.

Εκπαίδευση

Μπορεί να έχετε δει στο ίντερνετ τους παπαγάλους αυτούς να κάνουν αστεία κόλπα και να μιμούνται τα λόγια των άλλων. Είναι εξαιρετικά δεκτικοί σε νέες έννοιες, αγαπούν την πρόκληση να μαθαίνουν κάθε μέρα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να νοιάζεστε για τις κοινωνικές και νοητικές τους επιθυμίες.

Ορισμένα είδη είναι δυσκολότερο να εκπαιδευτούν απ’ ότι άλλα. Αλλά, ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αποθαρρυντικές στρατηγικές για να πειθαρχήσετε το κατοικίδιο. Όταν εκπαιδεύετε, οι συνεδρίες πρέπει να είναι σύντομες, γλυκές και κάθε φορά στο νόημα –και προσπαθήστε να εμμείνετε σε μια σταθερή ρουτίνα.

Υγεία και φροντίδα

Τα πτηνά είναι μοναδικά όταν πρόκειται για τον τύπο της φροντίδας που απαιτούν. Πρέπει να το κάνετε δύο φορές τη βδομάδα μπάνιο –τα μπάνια είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του δέρματος και των φτερών.

Είναι, επίσης, σημαντικό να προσέχετε τα φτερά και τα νύχια τους. Αν δεν ξέρετε πώς το καλύτερο είναι να το αφήσετε είτε στον κτηνίατρο είτε σε κάποιον ειδικό.

Αναπαραγωγή

H αναπαραγωγή είναι περίπλοκη και πρέπει να γνωρίζετε πώς θα χειριστείτε αυτή την κατάσταση. Αναπαράγονται μόνο μία φορά κάθε χρόνο. Τα θηλυκά γεννούν μέχρι τρία αυγά κάθε φορά. Η περίοδος επώασης διαρκεί από 24 με 48 μέρες πριν γεννηθούν τα μικρά.

Μέγεθος του κλουβιού

Είναι μεγάλα πουλιά και χρειάζονται μεγάλα κλουβιά. Χρειάζονται ακόμη κι ένα κατάλληλο ποσό χρόνου να περνάνε έξω από το κλουβί κάθε μέρα.

Το να έχεις ένα Macaw σημαίνει ότι δεν θα το αφήνεις μόνο του για πολλή ώρα γιατί απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Πρέπει ακόμη να χρησιμοποιήσετε τον κατάλληλο χρόνο που χρειάζονται για να είναι χαρούμενα. Ένας Macaw σε μικρό κλουβί μπορεί να αναπτύξει κατάθλιψη ή και συμπεριφορικά προβλήματα.

Θετικά:

Κοινωνικοί

Ξέγνοιαστοι

Ψυχαγωγικοί

Σχηματίζουν δεσμούς με τους ανθρώπους

Μία ευρεία γκάμα χρωμάτων και τύπων

Αρνητικά:

Μπορεί να είναι πεισματάρηδες

Πολλά θέματα με την προσωπικότητά τους

 

Περίληψη για τον Αφρικανικό Γκρι

Προσωπικότητα/Χαρακτήρας

Εξαιτίας της μοναδικής εξυπνάδας τους, μπορούν να αναπτύξουν πολλά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που δεν μπορείτε να περιμένετε. Αλλά, σε γενικές γραμμές, είναι ενσυναισθητικοί, τρυφεροί και δεμένοι με τους ιδιοκτήτες. Είναι φανταστικοί σύντροφοι και είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι και έχουν βαθύ ένστικτο. Ενώ, πολλοί είναι κοινωνικοί, μπορεί να δεθούν μόνο με ένα πρόσωπο.

Άσκηση

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για την ευτυχία του παπαγάλου σας. Χρειάζονται πολύ χρόνο έξω από το κλουβί για να απλώσουν τα φτερά τους, να παίξουν με τα παιχνίδια του και να περάσουν χρόνο με τους ανθρώπους τους. Όταν είστε σπίτι, πρέπει να το βγάζετε έξω από το κλουβί όσο περισσότερο μπορείτε.

Αγαπούν να νιώθουν ότι ανήκουν σε όλες τις δραστηριότητες του σπιτιού. Η νοητική άσκηση είναι εξίσου σημαντική όσο και η φυσική άσκηση για αυτά τα πουλιά.

Εκπαίδευση

Είναι πολύ έξυπνοι κατά ην εκπαίδευση άρα δε θα χρειαστεί να τους αναγκάσετε σε κάτι. Έχουν μία αληθινή αγάπη για να εξερευνούν καινούρια πράγματα. Παρόλα αυτά, μπορεί να γίνουν πεισματάρικα, οπότε προετοιμαστείτε.

Αν δουλεύετε με διαλλείματα κατά την εκπαίδευση θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα με το παπαγάλο. Επίσης, φροντίστε να δίνετε πολύ θετική ανατροφοδότηση –αγαπούν την προσοχή.


 

Υγεία και φροντίδα

Το μπάνιο είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς της φροντίδας. Για να διατηρήσετε ένα εξαιρετικό σώμα φτερών, πρέπει να προσφέρετε χλιαρό μπάνιο στο πτηνό.

Πρέπει ακόμη να προσέχετε και τη φροντίδα των φτερών τους. Επειδή αυτά τα πουλιά είναι πιθανότερο να μένουν μέσα, μπορούν να τραυματιστούν σοβαρά αν χρησιμοποιούν δυνατά τα φτερά τους. Τα νύχια τους πρέπει να φροντίζονται περιστασιακά. Επειδή οι δουλειές αυτές είναι λεπτές πρέπει να τις εμπιστευτείτε σε κάποιον ειδικό.

Συχνά ραντεβού με τον κτηνίατρο βοηθάνε σε πολλά θέματα το κατοικίδιό σας.

Αναπαραγωγή

Οι Αφρικανικοί Γκρίζοι γεννούν μέχρι πέντε αυγά. Η επώασή τους διαρκεί από 21 μέχρι 30 μέρες –εξαρτάται από το αυγό.

Μέγεθος κλουβιού

Χρειάζονται επίσης ένα μεγάλο κλουβί.

Εάν αγαπάτε πραγματικά τα πουλιά και επιθυμείτε έναν πανέξυπνο παπαγάλο ο Αφρικανικός Γκρίζος είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά τα πουλιά είναι γοητευτικά, αυτάρεσκα και εξαιρετικά έξυπνα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο να περάσετε μαζί τους, ή θα είναι πολλές ώρες μόνα τους, θα αναπτύξουν κατάθλιψη. Σκεφτείτε τις συνθήκες διαβίωσής τους. Αν έχει το χώρο που χρειάζεται, το χρόνο για φροντίδα και την επιθυμία για στενή συντροφιά –ίσως βρήκατε το κατάλληλο κατοικίδιο.

Θετικά:

Εξαιρετικά αφοσιωμένοι

Δεκτικοί στην εκπαίδευση

Διαισθητική ικανότητα

Εξυπνότερο είδος παπαγάλου

Πιο εύκολα αναπαράγονται

Αρνητικά:

Μπορεί να προσκολλώνται μόνο σε ένα πρόσωπο

Χρειάζονται πολύ χρόνο

Τελικά εσείς αποφασίζετε εάν κάποιος σας ταιριάζει περισσότερο. Απλά θυμηθείτε ότι αυτά τα πτηνά ζουν για πολλά χρόνια και είναι δεσμεύσεις ζωής. Να είστε έτοιμοι για απροσδόκητα έξοδα ή σημαντικές αλλαγές. Μπορείτε να δείτε ακόμη σε τοπικά καταφύγια –ποτέ δεν γνωρίζετε αν υπάρχουν παπαγάλοι που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close