Μενού

Ρόδος: Αεροπλάνο χτύπησε σκύλους κατά την απογείωση!

Shares 32

Αεροσκάφος της Ryanair το οποίο, επιχειρούσε απογείωση λίγο πριν τις 11 το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής χτύπησε ομάδα αδέσποτων σκυλιών, η οποία περιφερόταν στο διάδρομο απογείωσης. Ο προορισμός του αεροπλάνου ήταν η Αθήνα.

Η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή απο τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροσκάφος και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.
χτύπησε σκύλους αεροπλάνο χτύπησε σκύλους
Ο ίδιος, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί.
Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν οτι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ που επικοινώνησε με την εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, τα σκυλιά που χτυπήθηκαν ήταν 3 και δυστυχώς είναι νεκρά. Τα δύο σκοτώθηκαν ακαριαία και το τρίτο ξεψύχησε 7 λεπτά μετά, κατά την μεταφορά του στο κτηνίατρο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν είναι η πρώτη φορά που στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ρόδου κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα. Σχετικές αναφορές έχουν γίνει απο επιβάτες αλλά και απο τον σύλλογο εργαζομένων του αεροδρομίου παλαιότερα.
Διαβάστε το απόσπασμα απο το σχετικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει η Ροδιακή τον Ιούνιο του 2016:
«Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει πλέον το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα που μπαίνουν μέσα στην πίστα και τους διαδρόμους του αεροδρομίου της Ρόδου, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.
Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, σε σημείο να ακυρώνονται προσγειώσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, και να προκαλείται ανησυχία και αναστάτωση στους επιβάτες.»
Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε αυτό το περιστατικό να είναι το τελευταίο που συνέβη και να βρεθεί μια λύση που θα βοηθήσει και την ομαλή κυκλοφορία των αεροπλάνων αλλά και την ασφάλεια των αδέσποτων ζώων της περιοχής.
Shares 32

Σχόλια


Read more:
Close