Μενού

Λένε πως τα σκυλιά μυρίζουν την κοιλιά όταν είστε έγκυος, γι” αυτόν τον λόγο. Δεν είχαμε ιδέα! (Εικόνες)

Shares 3K

σκυλιά Ασθένειες και καρκίνος

σκυλιά

Αν δείτε τον σκύλο σας να ασχολείται επίμονα με συγκεκριμένα μέρη τουσώματός σας, ίσως πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό, γιατί αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η ιδιαίτερη όσφρησή τους μπορεί να προβλέψει/εντωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας.

Εγκυμοσύνη

σκυλιά

Αρκετές γυναίκες έχουν δηλώσει ότι ο σκύλος τους ξαφνικά γίνεται πιο προστατευτικός όταν μένουν έγκυος, πριν καν το μάθουν οι ίδιες! Μπορεί να σας συνοδεύουν όπου κι αν πάτε, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα μυρίσουν την κοιλιά σας και θα ακουμπήσουν πάνω της το κεφάλι τους.

Για να προετοιμάσετε τον σκύλο σας για τον ερχομό ενός παιδιού, φροντίστε να υπάρχει ένας χώρος ολοδικός τους και αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να ασχολείστε μαζί του. Συνεχίστε αυτή τη ρουτίνα και μετά τη γέννηση του μωρού.

Φυσικές καταστροφές

σκυλιά

Από την αρχαία Ελλάδα οι σκύλοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο εγκέλαδος θα χτυπήσει. Υπάρχουν αναφορές όπου σκύλοι εγκατέλειπαν πόλεις που στη συνέχεια καταστράφηκαν από σεισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι σκύλοι έχουν τόσο πολύ καλή ακοή που μπορούν να ακούσουν τις πλάκες της γης που χτυπάνε μεταξύ τους. Άλλοι πάλι λένε ότι οι σκύλοι μπορούν να προβλέψουν τον σεισμό μέσω τον ποδιών τους. Όπως και να έχει οι σκύλοι μπορούν να διαισθανθούν το σεισμό και μας προειδοποιούν με το γάβγισμα τους.

Ακριβώς όπως με τους σεισμούς οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν αν έρχεται καταιγίδα. Οι καταιγίδες γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν. Μέσω της όσφρησης οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν το ρεύμα που υπάρχει στον αέρα ακόμα και αν η καταιγίδα είναι μακριά. Και με την ακοή τους όμως μπορούν να ακούσουν βροντές από πολύ μακριά.[via]

Γενναιοδωρία

σκυλιά

Σε έρευνα που διεξήχθει στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου, κατέληξαν ότι οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίζουν έναν γενναιόδωρο άνθρωπο και να τον προτιμούν από κάποιον άλλο, είτε από τον τόνο της φωνής είτε από τη στάση του σώματος, ενώ επίσης έδειξε πως μπορούν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, έχουν δηλαδή ηθική πυξίδα.

Επιληψία

σκυλιά

Στο θέμα υγείας, οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν αν κάποιο άτομο μπορεί να πάθει κρίση επιληψίας. Υπάρχουν σκύλοι που εκπαιδεύονται για τέτοιες περιπτώσεις αλλά οι περισσότεροι μπορούν να το καταλάβουν από μόνοι τους. Οι σκύλοι το καταλαβαίνουν ενστικτωδώς αλλά αυτοί που είναι εκπαιδευμένοι μπορούν να βοηθήσουν το αφεντικό τους. [via]

Κατάθλιψη

σκυλιά

Οι πιστοί μας φίλοι είναι πάντα δίπλα μας στις δυσκολίες και τις στεναχώριες. Μας παρακολουθούν, καταλαβαίνουν τι αισθανόμαστε και έρχονται και κάθονται δίπλα μας, ενώ κάποια προσπαθούν να γλείψουν τα δάκρυά μας!

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξαν ότι ένας σκύλος είναι πιο πιθανό να πλησιάσει έναν άνθρωπο που κλαίει, από κάποιον που απλά μιλάει ή μουρμουρίζει, δείχνοντας ότι ξεχωρίζουν αυτές τις δύο καταστάσεις και καταλαβαίνουν ποια κατάσταση είναι πιο σοβαρή.

Γέννα

σκυλιά

Υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές ότι οι σκύλοι ξέρουν πότε μια έγκυος θα γεννήσει. Υπάρχουν ιστορίες σκύλων που δεν έφευγαν από το πλευρό εγκύων που μετά από λίγη ώρα, ήταν η στιγμή που θα γεννούσαν. Οι σκύλοι μπορούν να ξέρουν πότε φτάνει η ώρα του τοκετού γιατί μπορούν να καταλάβουν ότι το σώμα της γυναίκας «αλλάζει» για την διαδικασία του τοκετού. [via]

fanpage.gr

Shares 3K

Σχόλια


Read more:
Close