Μενού

Κορυφαία πέντε ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά ενυδρείου για δεξαμενές

Shares 0

Εάν δεν έχετε την υπομονή για την ανάπτυξη ενός οργανισμού, θα ψάχνετε για φυτά δεξαμενής που αναπτύσσονται αστραπιαία. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά για τη δεξαμενή σας.

Το κλειδί για να κάνετε τη δεξαμενή σας να δείχνει πολυτελής είναι να τη γεμίσετε με φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα. Μερικά φυτά απλά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από άλλα ή είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Λόγοι για να διαλέξετε ταχέως-αναπτυσσόμενα φυτά

Πέρα από την έλλειψη υπομονής, μπορεί να υπάρχουν κι άλλο λόγοι που θέλετε να ενσωματώσετε τη δεξαμενή σας αυτά τα φυτά.

Τα ζωντανά φυτά παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα της δεξαμενής παρέχοντας οξυγόνο, μειώνοντας τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και απορροφώντας συστατικά από το υπόστρωμα. Όλες αυτές οι λειτουργίες συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αυτό-διαμορφούμενο περιβάλλοντος που απαιτεί την ελάχιστη δική σας συντήρηση. Δυστυχώς αυτό λειτουργεί όταν η βιολογική ισορροπία του ενυδρείου σας έχει επιτευχθεί. Αυτό το κάνει πιο προκλητικό να κρατάτε τα πάντα στο να δουλεύουν ικανοποιητικά κατά τις πρώτες μέρες της ανάπτυξης των φυτών.

Για τα ψάρια σας, τα φυτά παρέχουν περισσότερη ασφάλεια και κάλυψη. Όταν δε νιώθουν ασφαλή και είναι αγχωμένα, τα ψάρια θα προσπαθήσουν να κρυφτούν από τον κόσμο. Όσο τα φυτά αναπτύσσονται και παρέχουν την αίσθηση της ασφάλειας που χρειάζονται, θα τα δείτε να εμφανίζονται περισσότερο στη δεξαμενή.

Δυστυχώς, δεν ταιριάζουν όλα τα ψάρια για μια ισορροπημένη ζωή με αναπτυσσόμενα φυτά. Υπάρχουν κάποια είδη φυτών που τρέφονται από τα φυτά στο ενυδρείο σας απευθείας ή απλά τα καταστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητές τους. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ενσωματώνετε ζωντανά φυτά, αλλά ενισχύει τη χρήση ταχέως αναπτυσσόμενων φυτών. Καθώς το ψάρι σας τρέφεται σε απομονωμένα μέρη της χλωρίδας της δεξαμενής σας, η γρήγορη ανάπτυξη θα καλύψει τα κενά γρήγορα για να βοηθήσει στην εξασφάλιση της ισορροπίας.

Τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά

Το να έχετε μια ποικιλία ταχέως αναπτυσσόμενων φυτών στο ενυδρείο σας παρέχει πολλά πλεονεκτήματα. Όχι μόνο η δεξαμενή σας θα είναι πολυτελώς φυτεμένη σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τα ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά θα είναι ικανά να επιβιώσουν από φυτοφάγα ψάρια. Αν ψάχνετε για τέτοιου είδους φυτά σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τα πέντε παρακάτω είδη:

Hornwort

Αυτό είναι ένα είδος πλεούμενου φυτού που δε χρειάζεται να ριζώσει στο υπόστρωμα, παρόλο που έχετε την επιλογή να το ριζώσετε στο υπόστρωμα αν αυτό επιθυμείτε για την εξωτερική εμφάνιση της δεξαμενής σας. Επίσης, αυτό το φυτό του γλυκού νερού είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους αρχάριους, καθώς είναι εύκολο να μεγαλώσει και σκληροτράχηλο. Το Hornwort μπορεί να κρατηθεί σε μία ποικιλία συνθηκών στη δεξαμενή, αν και ο δυνατός φωτισμός θα σιγουρέψει τη γρήγορη ανάπτυξη.

Αυτό το φυτό παράγει μακριά κλαδιά με αραιά, σαν κλωστή φύλλα και βοηθάει στον περιορισμό της ανάπτυξης φυκιών στη δεξαμενή συναγωνιζόμενο για συστατικά. Χρειάζεστε λίγο μόνο για αρχή, καθώς θα αναπτυχθεί γρήγορα. Ειδικοί προτείνουν ότι για αυτό το φυτό, θα χρειαστείτε το ελάχιστο μέγεθος δεξαμενής 15 γαλόνια. Το pH του νερού πρέπει ιδανικά να κυμαίνεται από 6 έως 7.5 και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται από 59-86 βαθμούς F. Επειδή μπορεί να γίνει ψηλό, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πίσω μέρος της δεξαμενής σας για να είναι ένα εξαιρετικό φόντο στα άλλα στοιχεία της δεξαμενής σας.

Water Wisteria

Εάν ψάχνετε για ένα φυτό δεξαμενής με μοναδική εμφάνιση, το φυτό αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό το φυτό παρέχει ψηλά, δαντελένια φύλλα και τείνει να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σαν φυτό που χρησιμοποιείται ως στρώμα. Το φυτό αυτό τα πηγαίνει καλά με το φωτισμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μπροστά είτε σαν φόντο στη δεξαμενή. Για αυτό το λόγο, δε χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά λεφτά για να αγοράσετε πολλαπλά κλαδιά. Αντίθετα, συγκεντρώστε την προσπάθειά σας σε ένα ζευγάρι water wisteria που είναι στρατηγικά τοποθετημένο στη δεξαμενή για να κάνει χώρο για να αναπτυχθεί.

Είναι ανθεκτικό και εύκολο στη συντήρηση, μπορεί να αντέξει σε μια σειρά από διαφορετικές συνθήκες και αναπτύσσεται γρήγορα, προσθέτοντας ένα νέο στοιχείο στο ενυδρείο σας. Το ελάχιστο μέγεθος της δεξαμενής για αυτό το φυτό είναι 10 γαλόνια, η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι περίπου από 70-82 βαθμούς F και το εύρος pH από 6.5 μέχρι 7.5. Επίσης, επειδή μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυτό σαν πολυτελές πράσινο χαλάκι για τον πάτο της δεξαμενής σας, έχετε πολλή ελευθερία να το χρησιμοποιήσετε με δημιουργικούς τρόπους για να βελτιστοποιήσετε τη γενική ομορφιά του ενυδρείου σας.

Amazon Sword

Το φυτό παράγει ψηλά, σαν σπαθιά φύλλα και αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα με μέτριο έως δυνατό φως. Τα φύλλα μεγαλώνουν έως 20 ίντσες ύψος που τα κάνει μια εξαιρετική επιλογή για φυτά που θα λειτουργούν ως φόντο στη δεξαμενή όπου μπορούν να παρέχουν κάλυψη για δειλά είδη ψαριών. Αυτό το ύψος μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη άλλων φυτών στη δεξαμενή. Καθώς το φυτό μεγαλώνει, μπορεί να κυριαρχήσει στην απορρόφηση του φωτός που εισβάλλει στη δεξαμενή, σκιάζοντας τα χαμηλότερα φυτά που προσπαθείτε να αναπτύξετε. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να προσέξετε με την τοποθεσία τους όταν το φυτό είναι ακόμη μικρό έχοντας στο μυαλό σας ότι δε θα μείνει μικρό για πολύ ακόμα.

Επίσης, επειδή είναι ένα αμφίβιο φυτό, μπορεί να μεγαλώσει εάν είναι ολοκληρωτικά βυθισμένο κάτω από το νερό ή μερικώς κάτω από το νερό. Ιδανική θερμοκρασία για το φυτό αυτό θα είναι οπουδήποτε μεταξύ 72-82 βαθμών F και το προτεινόμενο pH νερού πρέπει να είναι από 6.5 μέχρι 7.5. Απαιτεί μια μέτρια φροντίδα, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα που είναι υψηλό σε σίδηρο και το φυτό επίσης απαιτεί ένα μαλακό υπόστρωμα για να αναπτυχθεί σωστά. Μπορείτε να το αναπτύξετε σε ομάδες ή ως απλά φυτά, εξαρτώντας από το εάν θέλετε να το μεγαλώσετε σαν κέντρο εστίασης ή σαν φόντο στο σχεδιασμό της δεξαμενής σας. Και επειδή μπορεί να μεγαλώσει πολύ γρήγορα, το κάνει καλύτερα σε μεγαλύτερες δεξαμενές.

 

 

Lilaeopsis

Ένας άλλος τύπος φυτού που λειτουργεί σαν χαλάκι, μεγαλώνει μόνο μέχρι 2 ίντσες αλλά απλώνεται γρήγορα σε όλο το στρώμα του ενυδρείου σας. Αυτό το φυτό προτιμά μέτριο φωτισμό και παράγει αραιά, σαν γρασίδι φύλλα. Μπορεί να χρειαστεί να το κλαδεύετε περιστασιακά, αν ξεκινήσει να αναπτύσσετε σε άλλα φυτά.

Είναι ανθεκτικό και μπορεί να προσφέρει ένα εξαιρετικό πράσινο χρώμα τη δεξαμενή σας. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο προσκήνιο της δεξαμενής σας για να δημιουργήσετε μία σκηνή που τραβάει την προσοχή που μοιάζει σαν γρασίδι κάτω από το νερό. Είναι καλύτερα να κρατάτε το pH από 5 μέχρι 7 και τη θερμοκρασία του νερού στο επίπεδο από 70-83 βαθμούς F. Να έχετε υπόψιν σας ότι φύκια θα καταλήξουν να αναπτυχθούν στο φυτό, έτσι προσθέτοντας μερικές γαρίδες στη δεξαμενή σας μπορεί να βοηθήσει να κρατηθούν τα φύλλα καθαρά και πράσινα. Κι αν τα φυτά γίνουν πολύ ψηλά μπορείτε πάντα να τα ξακρίσετε.

Amazon Frogbit

Είναι ένα άλλο είδος πλεούμενου φυτού που μεγαλώνει γρήγορα με δυνατό φωτισμό. Παράγει μικρά, στρογγυλά φύλλα που είναι διάσημα σαν φαγητό για φυτοφάγα είδη ψαριών – μπορεί να παρέχει ακόμη ένα μέρος για να κρύβονται τα φοβισμένα ψάρια. Πολλά πλεούμενα φυτά δίνουν την εντύπωση ζιζανίων, καθώς παίρνουν τον έλεγχο της δεξαμενής. Δεν πρόκειται περί αυτού για τα Amazon Frogbit. Αντίθετα, παρέχει ένα εξαιρετικό στρώμα φυτού που θα είναι εύκολο να το φροντίσετε.

Η θερμοκρασία του νερού στη δεξαμενή σας πρέπει να κυμαίνεται από 64-84 βαθμούς F και, το pH του νερού πρέπει να είναι από 6 μέχρι 7.5. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν μεγαλώνετε αυτά τα φυτά είναι η επιφάνεια των φύλλων αυτών καθεαυτών. Καθώς η επιφάνεια του νερού διαταράσσεται από την τοποθέτηση νέου ντεκόρ ή από την τοποθέτηση φίλτρου, το νερό δεν μπορεί να βρει το δρόμο του για την κορυφή των φύλλων. Όταν α φύλλα βρέχονται, μπορεί αυτό να δημιουργήσει ένα πρόβλημα με το σάπισμα. Για τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης διασφαλίστε ότι η επιφάνεια της δεξαμενής σας είναι ήρεμη έτσι ώστε τα φύλλα να μένουν ξερά.

Συμβουλές για την ανάπτυξη των φυτών

Ο φωτισμός είναι το μυστικό για την ανάπτυξη των φυτών. Ενώ, πολλά είδη ενυδρείου μπορούν να επιβιώσουν με ελαφρύ φωτισμό, το να παρέχετε μέτριο με υψηλό φωτισμό στη δεξαμενή σας πολλαπλασιάζει την ταχύτητα της ανάπτυξης του φυτού σας. Επιλέξτε φωτισμό όλου του φάσματος και σιγουρευτείτε ότι κρατάτε τα φώτα της δεξαμενής για τουλάχιστον 10, ιδανικά 12 ώρες κάθε μέρα.  Προσέξτε μην κρατήσετε παραπάνω το φωτισμό, γιατί μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη φυκιών.

Ξεκινήστε με υψηλής ποιότητας υπόστρωμα φυτών όπως EcoComplete και AquaSoi που θα παρέχουν στα φυτά σας με μακρομόρια όπως ποτάσιο και νιτρογόνο. Πρέπει να κάνετε τακτικές αλλαγές νερού για να διασφαλίσετε ότι αυτά τα συστατικά στη δεξαμενή σας είναι διαθέσιμα για τα φυτά σας. Η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα στη δεξαμενή σας είναι μια άλλη επιλογή που μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη φυτών, μόνο να είστε σίγουροι να μην προσθέσετε πολύ αλλιώς μπορεί να στρεσάρετε το ψάρι σας.

Μπορεί να θέλετε να κάνετε περιστασιακό κλάδεμα για να αποφύγετε τον υπερβολικό πολλαπλασιασμό των φυτών στη δεξαμενή σας, αλλά αυτά τα φυτά που προτείναμε είναι κορυφαία στη λίστα για τη γρήγορη ανάπτυξή τους και την εύκολη συντήρηση.

 

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close