Μενού

«Η κόλαση είναι εδώ» – Η συγκλονιστική φωτογραφία που καταγράφει τον τρόμο των ελεφάντων

Shares 256

κακοποίηση ζώων ελέφαντες H φωτιά καίει το δέρμα του νεαρού ελέφαντα καθώς η οργισμένη μητέρα του επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο της διαφυγής τους.

Το μικρό ελεφαντάκι κραυγάζει από σύγχυση και φόβο καθώς μια πύρινη μπάλα σκάει στα πόδια του. Φλεγόμενες μπάλες από πίσσα και κροτίδες συνεχίζουν να εκτοξεύονται εναντίον τους ενώ από το πλήθος ανθρώπων ακούγονται γέλια και επιφωνήματα.

Στην περιοχή Bankura της Δυτικής Βεγγάλης, αυτό το είδος bullying είναι καθημερινή ρουτίνα, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές. Η Ινδία είναι το σημαντικότερο καταφύγιο για τον ασιατικό ελέφαντα καθώς φιλοξενεί πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.

Όμως, αυτό ακριβώς οδηγεί στη βαρβαρότητα των ανθρώπων καθώς οι ζωτικοί τόποι των ελεφάντων και οι διαδρομές τους εξακολουθούν να καταστρέφονται.

Η πολεμική μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων κλιμακώνεται σε θανατηφόρο βαθμό.

Τη συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε με το φωτογραφικό του φακό ο Biplab Hazra και κέρδισε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Sanctuary Wildlife Photography 2017.

Η σκληρότητα της σύγκρουσης ανθρώπου-ζώου με τίτλο «Η κόλαση είναι εδώ» αποτυπώνει παράλληλα το πώς αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα υποφέρουν την «ταπείνωση», όπως λέει ο φωτογράφος.

κακοποίηση ζώων ελέφαντες κακοποίηση ζώων ελέφαντες κακοποίηση ζώων ελέφαντες

lifo.gr

Shares 256

Σχόλια


Read more:
Close