Μενού

Κάποιος να το κλείσει το κολαστήριο – Κουτάβι κοιτάζει έντρομο τα άλλα σκυλιά να αποκεφαλίζονται σε σφαγείο σκύλων στην Ινδονησία

Shares 26

κακοποίηση σκύλων κακοποίηση ζώων Αυτές οι τρομακτικές εικόνες δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα του εμπορίου σκυλίσιου κρέατος στην Ινδονησία, όπου περίπου ένα εκατομμύριο κατοικίδια ζώα σφάζονται για το κρέας τους κάθε χρόνο.

Το βίντεο δείχνει πώς τα σκυλιά αρπάζονται από τα σπίτια τους, δένονται σε σάκους και στριμώχνονται σε μικροσκοπικά κλουβιά.

 

Στη συνέχεια μεταφέρονται σε σφαγεία όπου σκοτώνονται βίαια και αποκεφαλίζονται.

 

Ενώ μόνο ελάχιστοι Ινδονήσιοι τρώνε κρέας σκύλου, έχει υπάρξει μια αύξηση της δημοτικότητας του κρέατος αυτού, η οποία εκτός από την οργή για τη σκληρότητα των ζώων, έχει αυξήσει και τις ανησυχίες για την εξάπλωση της λύσσας.

 

Πολλά από τα ζώα είναι είτε κλεμμένα από τους ιδιοκτήτες τους είτε μαζεύονται από τους δρόμους και τις αγροτικές περιοχές της Ινδονησίας.

κακοποίηση σκύλων κακοποίηση ζώων

Στοιβάζονται σε κλουβιά και σακιά και τα στόματά τους είναι δεμένα τόσο σφιχτά ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

 

Το βίντεο δείχνει ότι τα κατοικίδια ζώα αιμορραγούν από το στόμα και τα πόδια τους, καθώς το πλαστικό μπαίνει μες το δέρμα τους.

 

Μεταφέρονται με ποδήλατα ή φορτηγά για να προμηθεύσουν αγορές, σφαγεία και εστιατόρια και πολλά από τα σκυλιά πεθαίνουν από ασφυξία, αφυδάτωση ή θερμοπληξία πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

 

Κατά την άφιξή τους, σέρνονται έξω από τα κλουβιά τους και ρίχνονται πάνω σε σκληρά πατώματα από μπετό, όπου αναγκάζονται να παρακολουθούν τα άλλα σκυλιά που σφάζονται βίαια μπροστά τους, ενώ περιμένουν με τη σειρά τους το δικό τους θάνατο.

 

Ενώ μόνο το 7% του πληθυσμού τρώει σκυλιά, η Ινδονησία εξακολουθεί να σκοτώνει περίπου ένα εκατομμύριο σκύλους για κατανάλωση κάθε χρόνο.

 

 

Σε ορισμένες περιοχές, το κρέας σκύλου θεωρείται παραδοσιακό είδος φαγητού και η κατανάλωσή του συνδέεται συχνά με ορισμένες εκδηλώσεις ή οικογενειακές γιορτές όπως γάμους και βαπτίσεις.

 

Όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ασίας, το κρέας σκύλου καταναλώνεται επίσης για διάφορες θεραπείες, αφού υπάρχει μία αντίληψη ότι βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα και τονώνει τον οργανισμό.

 

Στην περιοχή Solo, για παράδειγμα, το κρέας του σκύλου θεωρείται παραδοσιακό φάρμακο.

 

Εκτός από την σκληρή αντιμετώπιση των σκύλων πριν από τη σφαγή, η αυξημένη κατανάλωση του κρέατός τους έχει κατηγορηθεί για τη διάδοση της λύσσας στην Ινδονησία.

 

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ ότι οι άνθρωποι μπορούν να πάθουν λύσσα από την κατανάλωση κρέατος ενός μολυσμένου ζώου, ωστόσο, τα παράνομα σφαγεία και τα μολυσμένα σκυλιά που σκοτώνονται για κατανάλωση έχουν προβληματίσει τις αρχές, αφού οι άνθρωποι που εμπλέκονται με κάθε τρόπο σ’ αυτά – οι σφαγείς, οι πωλητές και οι καταναλωτές αυτού του κρέατος – να κινδυνεύουν να εκτεθούν σε διάφορες ασθένειες.

διαφορετικό

Shares 26

Σχόλια


Read more:
Close