Μενού

Κατήγγειλαν τον άνδρα που είχε δεμένο από το πόδι το κουτάβι του και του πατούσε το κεφάλι για να μην κλαίει

Shares 442

κακοποίηση σκύλων κακοποίηση αδέσποτων Υπό τη φροντίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» βρίσκεται από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου το φοβισμένο κουτάβι που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο κακοποιούσε συστηματικά ο ανεύθυνος «ιδιοκτήτης» του στην Νέα Χώρα. Ο δράστης είχε δεμένο το σκυλάκο από το πόδι σε μια παλιά καρέκλα σε φωταγωγό χωρίς φαγητό και νερό, ενώ του πατούσε το κεφάλι κάθε φορά που ήθελε να σταματήσει να κλαίει.

Οι γείτονες του δράστη που ήταν και αυτόπτες μάρτυρες της κακοποίησης που βίωνε αυτό το πλάσμα, τον κατήγγειλαν επώνυμα στην Αστυνομία μετά από παραίνεση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Το κουταβάκι, μόλις 5 μηνών, παραδόθηκε στους εθελοντές του Συλλόγου και φιλοξενείται προσωρινά έως ότου βρεθεί η καταλληλότερη οικογένεια για να το υιοθετήσει.

 

κακοποίηση σκύλων κακοποίηση αδέσποτων

Το σημάδι από το σκοινί με το οποίο ήταν δεμένο από το πόδι το κουτάβι 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Προχθές (15 Σεπτεμβρίου 2016) ενημερωθήκαμε ότι στην περιοχή της  Νέας Χώρας, ένας ανεύθυνος «κηδεμόνας» κακοποιούσε το σκύλο του, τον οποίο είχε δεμένο από το πόδι μ’ ένα σκοινί σε έναν φωταγωγό χωρίς φαγητό και νερό, με μόνη προστασία μια ξεχαρβαλωμένη καρέκλα. Το άτυχο ζώο έκλαιγε συνέχεια με αποτέλεσμα να δραστηριοποιηθούν οι γείτονες και με την παραίνεσή μας να τον καταγγείλουν επώνυμα στην αστυνομία.

Την επόμενη μέρα το πρωί μας ενημέρωσαν ότι ο «κηδεμόνας» πατούσε στο κεφάλι με το πόδι του το κουταβάκι, προκειμένου να σταματήσει να κλαίει, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τρεις μάρτυρες. Μέλος μας πήγε στο σπίτι παρουσία περιπολικού, αλλά αυτό δεν πτόησε τον «κηδεμόνα» που άρχισε να απειλεί το μέλος μας παρουσία των αστυνομικών. Η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν άψογη και τον έπεισαν να μας παραχωρήσει το άμοιρο ζώο χωρίς να χρειαστεί εισαγγελική παρέμβαση. Το σκυλάκι μόλις είδε το μέλος μας κούρνιασε φοβισμένο κάτω από την καρέκλα, περιμένοντας τα χειρότερα.

 

κακοποίηση σκύλων κακοποίηση αδέσποτων

Πρόκειται για ένα γλυκύτατο πλάσμα περίπου 5 μηνών, το οποίο αφού ξεπέρασε την αρχική φοβία του και ηρέμησε είναι έτοιμο να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους. Φιλοξενείται προσωρινά και αναζητούμε οικογένεια, θα γίνει μεσαίου μεγέθους 12-15 κιλά.

Το κουταβάκι αυτό σώθηκε γιατί κάποιοι δεν έκλεισαν τα μάτια και αποφάσισαν να το καταγγείλουν, όπως οφείλουμε να κάνουμε όλοι ως υπεύθυνοι πολίτες σε οποιουδήποτε είδους παραβατική συμπεριφορά».

istoriesadespoton.gr

Shares 442

Σχόλια


Read more:
Close