Μενού

12 φωτογραφίες λαγωνικών που σώθηκαν από κακοποίηση

Shares 446

λαγωνικά κακοποίηση ζώων Από τον φωτογράφο Mathias de Lattre:

«Πριν από τρία χρόνια ένας φίλος μου από το κολέγιο, ο Alain Bisotti, μου είπε για τα βάσανα των λαγωνικών στη νότια Ευρώπη, όπου αυτά τα σκυλιά τιμωρούνται για κακή επίδοση στο κυνήγι κατά την κυνηγετική περίοδο.

Αποφάσισα να φωτογραφίσω αυτά τα ζώα που σώθηκαν από την κόλαση, και ξεκίνησα αυτό το πρότζεκτ. Ήταν μια διαφορετική αλλά ευχάριστη εμπειρία. Δεν είχα ξαναδουλέψει με σκύλους ή μα άλλα ζώα, αλλά έχω μεγαλώσει με σκύλους ράτσας Whippet.

Τα λαγωνικά αυτά ήταν ετοιμοθάνατα, όπως η Reina, που όταν έφτασε η οργάνωση διάσωσης ήταν δεμένη σε ένα δέντρο και τραυματισμένη. Τα περισσότερα σκυλιά ήταν εγκαταλελειμμένα και λιμοκτονούσαν. Πριν να υιοθετηθούν υπέφεραν φρικτά στα χέρια των αφεντικών τους.

Αυτοί οι άνθρωποι είτε θεωρούσαν ότι τα σκυλιά δεν απέδιδαν όπως έπρεπε, ή μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου τα θεωρούσαν άχρηστα. Θα μπορούσα να δείξω φωτογραφίες ετοιμοθάνατων σκύλων από πείνα. Όπως ήθελα να δείξω στις νέες τους κατοικίες με οικογένειες που τα αγαπούν.

Στους πίνακες του 19ου αυτά τα σκυλιά εμφανίζονται πολύ συχνά. Ήθελα επίσης να τα παρουσιάσω φροντισμένα, έχοντας αφήσει τις σκοτεινές ημέρες τους πίσω. Έγινε ένας κατάλογος με αυτές τις φωτογραφίες.

Επειδή είναι αρκετά ακριβός για να γίνει, ζήτησα συμμετοχή από το κοινό μέσω του σάιτ crowd funding KissKissBankBank για ένα μέρος του αναγκαίου ποσού. Ένα μέρος των εισόδων θα δοθεί σε οργανώσεις που σώζουν αυτά τα υπέροχα σκυλιά.»

λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων λαγωνικά κακοποίηση ζώων

Πηγή

Shares 446

Σχόλια


Read more:
Close