Μενού

Καπνίζεις; Διάβασε πόσο κακό μπορείς να κάνεις στον σκύλο σου!

Shares 44

Σκύλος κάπνισμα Έρευνα του Πανεπιστημίου Γλασκώβης ανέδειξε τους κινδύνους που διατρέχουν να αναπτύξουν διάφορες ασθένειες τα ζώα συντροφιάς σε σχέση με το περιβάλλον που ζουν και μεγαλώνουν.

Συγκεκριμένα η συμβίωση των σκύλων και των γατών σε περιβάλλον μαζί με καπνιστές αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου καθώς επίσης και στην αύξηση του σωματικού τους βάρους, σύμφωνα με την Κλέρ Νότενμπελτ καθηγήτριας ογκολογίας του Ινστιτούτο Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης

Η καθηγήτρια Κλέρ Νότενμπελτ σημειώνει πως “Έχει ήδη αποδειχθεί πως οι σκύλοι που ζουν μαζί με καπνιστές απορροφούν σημαντική ποσότητα καπνού τόσο από την ατμόσφαιρα όσο και από τις ποσότητες καπνού που κατακάθεται στο τρίχωμά τους».

Σε ότι αφορά τις γάτες η έρευνα μας δείχνει ότι επηρεάζονται ακόμη περισσότερο, επειδή απορροφούν ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα καπνού λόγω της περιποίησης που πραγματοποιούν μόνες τους.

Η ίδια έρευνα σημειώνει πως ακόμα και αν μειωθούν τα επίπεδα του καπνού που παράγονται μέσα σε ένα σπίτι που κατοικούν σκύλοι ή γάτες σε λίγοτερο από 10 τσιγάρα την ημέρα, παρόλο που παρατηρείται σημαντική μείωση στα επίπεδα νικοτίνης στο τρίχωμα των κατοικίδιων πάλι παραμένουν υψηλά σε σχεσή με κατοικίδια που ζούν σε σπίτια μη καπνιστών.

Κλείνοντας η Κλέρ Νότενμπελτ αναφέρει ότι:
«Ο κίνδυνος για τους καπνιστές δεν περιορίζεται μόνο σε εκείνους αλλά και σε όλους τους άλλους λόγω του παθητικού καπνίσματος και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πολλές φορές ξεχνούν σε τι κίνδυνο βάζουν τα ζώα τους. Η καλύτερη λύση τόσο για τους ίδιους όσο και για την υγεία των κατοικίδιων τους είναι το σταμάτημα του καπνίσματος».

Petnav.grpetnav.gr

Shares 44

Σχόλια


Read more:
Close