Μενού

Ασύλληπτο: Επιστήμονες «επαναφέρουν στη ζωή» κουτάβι που πάγωσε πριν από 12.400 χρόνια! (video)

Shares 56

κουτάβι Μία εξαφανισμένη ράτσα σκύλου ευελπιστούν να «επαναφέρουν» στη Γη επιστήμονες, ξεπαγώνοντας ένα κουτάβι που καταψύχθηκε στον πάγο της Σιβηρίας πριν από 12.400 χρόνια.

Το κουταβάκι έχει μάλιστα ακόμα τα δικά του δόντια, ενώ πιστεύεται ότι ο εγκέφαλός του είναι άθικτος! Οι επιστήμονες εξετάζουν πλέον αν πρόκειται για κατοικίδιο, την ίδια ώρα που ο αμφιλεγόμενος Νοτιοκορεάτης «γκουρού» της κλωνοποίησης, Hwang Woo-suk, έδωσε το «παρών» στην αυτοψία του εξαφανισμένου είδους της οικογένειας των κυνιδών, προκειμένου να προσπαθήσει να το επαναφέρει στη ζωή.

Ένα βίντεο μάλιστα από την… απόψυξη του κουταβιού στο Yakutsk, πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας των Σαχά, όπου βρέθηκε «καλά διατηρημένο» το ζωάκι σε μια όχθη του ποταμού Syalakh, κάνει το γύρο του διαδικτύου, γεννώντας την ελπίδα.

«Ο βαθμός διατήρησης βρίσκεται περίπου στο 70 με 80%», επιβεβαίωσε ο Dr Pavel Nikolsky, Ρώσος ερευνητής του Ινστιτούτου Γεωλογίας της Μόσχας, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των μαγνητικών τομογραφιών. Είναι πάντως η πρώτη φορά που έχουμε στα χέρια μας τόσο καλό δείγμα της οικογένειας των κυνιδών από το Πλειστόκαινο (γεωλογική περίοδος που περιλαμβάνει τη χρονική περίοδο περίπου 2.588.000 με 11.700 χρόνια πριν)».

Και μπορεί ένας υποψήφιος συγγενής του κουταβιού να εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Tumat πριν από τέσσερα χρόνια, ωστόσο όπως τονίζει ο Sergey Fedorov, ερευνητής από το North-Eastern Federal University της Ρωσίας: «Αυτό το κουτάβι είναι πολύ καλύτερα διατηρημένο από το προηγούμενο, έτσι πιστεύουμε ότι θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ο καθηγητής Hwang ήταν πολύ ικανοποιημένος από το βαθμό διατήρησής του και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος. Πήρε δείγματα από το δέρμα, τους μύες και το αυτί του».

Στη Νότια Κορέα προσπαθούν ήδη, εξάλλου, να επαναφέρουν στη ζωή ένα εξαφανισμένο Μαμούθ…

newsbomb.gr

Shares 56

Σχόλια


Read more:
Close