Μενού

Οι πολικές αρκούδες στη Νορβηγία λιμοκτονούν (Εικόνες)

Shares 451

αρκούδες Οι σοκαριστικές εικόνες μιας φωτογράφου άγριας φύσης

Οι πολικές αρκούδες που ζουν στα νησιά Σβάλμπαρντ στη Νορβηγία (στον Αρκτικό Ωκεανό), βρίσκονται-επιεικώς-, σε άθλια κατάσταση. Όπως μετέφερε μέσα από το φακό του η φωτογράφος άγριας ζωής, Kerstin Langenberger, τα ζώα λιμοκτονούν καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες εξαιτίας της έλλειψης τροφής.

Η Kerstin εξέφρασε την ανησυχία της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, αναφορικά με το γεγονός ότι συναντά διαρκώς λιπόσαρκες πολικές αρκούδες στο Αρκτικό Αρχιπέλαγος. Η σοκαριστική εικόνα που ανέβασε, αφορά σε μια θηλυκή αρκούδα η οποία αποτυπώνει με απόλυτο ωμό τρόπο, τα διατροφικά δεινά που αντιμετωπίζουν οι μητέρες αλλά και τα μικρά τους.

«Συνειδητοποιώ ότι οι πολικές αρκούδες που διαθέτουν κανονικό μέγεθος, είναι οι αρσενικές γιατί ζουν συνεχώς σε πάνω σε ένα κομμάτι πάγου. Αντιθέτως, τα θηλυκά που αναγκάζονται να βρουν στη ξηρά για να γεννήσουν τα μικρά τους, λιμοκτονούν. Με το θαλάσσιο πάγο να υποχωρεί όλο και πιο πολύ κάθε χρόνο, οι αρκούδες μένουν εγκλωβισμένες στη ξηρά όπου δεν υπάρχει τροφή», σημειώνει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

αρκούδες

Shares 451

Σχόλια


Read more:
Close