Μενού

Γιατί οι σκύλοι κυλιούνται στο χώμα ή το χορτάρι;

Shares 59

χώμα χορτάρι σκύλοι γρασίδι Όλα τα σκυλιά κάποια στιγμή κυλιούνται στο χώμα, το γρασίδι ακόμα και στις λάσπες. Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι κάτι παράξενο αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε γιατί το κάνουν.

Τα σκυλιά κυλιούνται στο χώμα ή το γρασίδι για πολλούς λόγους. Ας δούμε τους 3 πιο βασικούς:

  1. Θέλουν να ξεφορτωθούν μυρωδιές που τους ενοχλούν. Υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν άρωμα στα σκυλιά τους «Για να μυρίζουν όμορφα». Επειδή αρέσει σε εμάς δεν πάει να πει πως αρέσει και στα σκυλιά. Κάποια τα ενοχλεί. Έχει παρατηρηθεί πως αυτά τα σκυλιά τρίβουν το σώμα τους στο χώμα ή χορτάρι για να απομακρύνουν το άρωμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγετε τα αρώματα ή τα σαμπουάν που μυρίζουν έντονα.
  2. Έρευνες υποστηρίζουν πως είναι κάτι που έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Όταν κάποιο μέλος της ομάδας ανακαλύπτε, παραδείγματος χάρη κάτι φαγώσιμο, τρίβονταν πάνω του και στη συνέχεια έτρεχε να συναντήσει την ομάδα. Οι υπόλοιποι της παρέας μυρίζοντας τον «αγγελιοφόρο» έπαιρναν το μήνυμα πως κάτι υπάρχει στην περιοχή που μπορούν να φάνε και όλοι μαζί ξεκινούσαν για την αναζήτηση. Την ίδια συμπεριφορά επίσης πραγματοποιούσαν όταν ήθελαν με τη μυρωδιά του σκοτωμένου ζώου ή φυτού που έβρισκαν να καλύψουν την δική τους μυρωδιά, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.
  3. Για να απαλλαχθούν από τη φαγούρα που προκαλείται από αλλεργίες ή δαγκωματιές παρασίτων. Μία επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη.

Όταν ο σκύλος σας κυλιέται κάτω, κυρίως στα χορτάρια, υπάρχει περίπτωση να κολλήσει πάνω του πολλά ενοχλητικά και επικίνδυνα παράσιτα. Μην ξεχνάτε και ακολουθείστε πιστά το αντιπαρασιτικό πρόγραμμα που σας έχει συμβουλέψει ο κτηνίατρος σας.

Ο Δημήτρης Κοτάκος (BCCSDip.DogBhv), είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων.
Διπλωματούχος του Βρετανικού Κολεγίου Κυνολογικών Σπουδών. Αποφοίτησε με έπαινο στην «Συμπεριφορά Σκύλων», Advanced Canine Behaviour Diploma.
Απόφοιτος της σχολής εκπαιδευτών σκύλων, Stardogs Trainers Academy.
Από το 2015 συμμετέχει στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

petsonly.gr

Shares 59

Σχόλια


Read more:
Close