Μενού

Γάζα: Μεγαλώνει στο σπίτι του… νεογέννητα λιονταράκια!

Shares 85

λιοντάρια Λόγω έλλειψης πόρων, ο ζωολογικός κήπος της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, αναγκάστηκε να αποχωριστεί ορισμένα από τα ζώα που φιλοξενούσε.

Η  πώληση των ζώων έκανε φτωχότερο τον κήπο, αλλά σκόρπισε την ευτυχία στο σπίτι του Σαάντι Τζαμάλ, ο οποίος πλέον μεγαλώνει στο σπίτι του δυο νεογέννητα… λιονταράκια!

Εδώ και δυόμισι μήνες τα λιονταράκια «ζουν μαζί μας, σαν να είναι μέλη της οικογένειας», εξήγησε ο Τζαμάλ, ο οποίος εργάζεται στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, η οποία μένει σε ένα σπίτι τριών δωματίων σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη νότια Λωρίδα της Γάζας «έχουν γίνει φίλοι με τα λιονταράκια και παίζουν μαζί τους όλη την ημέρα», πρόσθεσε.

λιοντάρια

Τα τετράποδα μέλη της οικογένειας ωστόσο του στοιχίζουν μια περιουσία, αφού καθημερινά χρειάζονται τουλάχιστον ενάμισι κιλό κρέας για να τραφούν, δηλαδή περίπου έξι ευρώ.

Στη Γάζα, λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού και μετά την καταστροφή των σηράγγων απ” όπου γινόταν λαθρεμπόριο μέσω Αιγύπτου, οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

λιοντάρια

Περίπου οι μισοί κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα είναι άνεργοι και τα δύο τρίτα εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Ο Τζαμάλ ελπίζει ότι όταν τα λιονταράκια γίνουν πέντε μηνών θα αρχίσει να τα νοικιάζει «σε εστιατόρια, πάρκα αναψυχής ή θέρετρα».

Του έχει ήδη γίνει μάλιστα μια προσφορά από κάποιον που επιθυμεί να τα αγοράσει έναντι 9.000 δολαρίων.

λιοντάρια

λιοντάρια

λιοντάρια

λιοντάρια

nooz.gr

Shares 85

Σχόλια


Read more:
Close