Μενού

Οι γάτες είναι «δεξιόχειρες» και οι γάτοι «αριστερόχειρες»

Shares 19

γάτες Μια νέα επιστημονική μελέτη απέδειξε ότι ακόμη και οι γάτες είναι χωρισμένες δεξιόχειρες και των αριστερόχειρες. Μόνο που εν αντιθέσει με τους ανθρώπους, ο διαχωρισμός τους έχει να κάνει με το φύλο: Οι θηλυκές γάτες είναι κυρίως δεξιόχειρες (ή μάλλον δεξιόποδες), ενώ οι αρσενικές γάτες αριστερόχειρες (αριστερόποδες).

Η συγκεκριμένη, νέα, μικρή επιστημονική μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γάτες τείνουν να εκφράζουν διαφορετική προτίμηση στη χρήση των μπροστινών ποδιών τους, ανάλογα με το αν είναι αρσενικές ή θηλυκές.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ. Ντέμπορα Ουέλς του Πανεπιστημίου Κουίν του Μπέλφαστ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα συμπεριφοράς των ζώων «Animal Behaviour», σύμφωνα με τον Guardian και την Telegraph, μελέτησαν επί ένα τρίμηνο 24 αρσενικές και 20 θηλυκές γάτες.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαπιστώθηκε ότι όλες οι γάτες έχουν ένα προτιμώμενο πόδι, όταν πιάνουν το φαγητό τους, όταν αρχίζουν να κατεβαίνουν σκάλες, να σκαρφαλώνουν κ.α. Οι γάτοι συνήθως -αλλά όχι πάντα- το κάνουν με το αριστερό πόδι, ενώ οι θηλυκές γάτες με το δεξί. Η αιτία που συμβαίνει αυτό, είναι ασαφής, αλλά ίσως έχει ορμονική βάση.

Στους ανθρώπους περίπου το 90% είναι δεξιόχειρες και το 10% αριστερόχειρες.

newsbeast.gr

Shares 19

Σχόλια


Read more:
Close