Μενού

Πρέπει να κάνω μπάνιο τον σκύλο μου αφού κολυμπήσει στη θάλασσα;

Shares 87

Σκύλος παραλία Μετά από μία ευχάριστη μέρα στη θάλασσα ένα ερώτημα μας έρχεται στο μυαλό. Πρέπει να κάνω μπάνιο τον σκύλο μου; Η αλήθεια είναι πως η απάντηση δεν είναι απλή.

Υπάρχουν σκυλιά που κατοικούν κοντά σε θάλασσα, κάνουν μπάνιο χειμώνα καλοκαίρι και κάνουν μπάνιο 2-3 φορές το χρόνο χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σκύλων που αν δεν κάνουν μπάνιο αφού κολυμπήσουν στην θάλασσα παρουσιάζουν δερματικά προβλήματα. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός.

Οι περισσότεροι συμφωνούν πως ένα καλό ξέβγαλμα μετά τη θάλασσα αρκεί για να απομακρύνει το αλάτι από το δέρμα του. Μην σαπουνίζεται τον σκύλο σας μετά από κάθε επίσκεψη στη θάλασσα! Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσετε δερματικά προβλήματα.

Αυτό που πρέπει σίγουρα να κάνετε είναι να τον στεγνώσετε πολύ καλά.  Αν δεν έχει πρόβλημα με το πιστολάκι ένα γρήγορο στέγνωμα (όχι σε μεγάλη θερμοκρασία) είναι ότι πρέπει.

Εάν ο σκύλος σας μυρίζει συχνά, ένα μπάνιο μπορεί να επιβαρύνει το πρόβλημα. Η μυρωδιά δεν είναι πάντα αποτέλεσμα βρώμας. Επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας.

petsonly.gr

Shares 87

Σχόλια


Read more:
Close