Μενού

Τρόμος και απελπισία στο βλέμμα της γάτας

Shares 129

Γάτα Λένε πως οι γάτες είναι εφτάψυχες αλλά η εικονιζόμενη παραλίγο να τις χάσει και τις επτά μεμιάς, καθώς βρέθηκε μια ανάσα από τη σφαγή στο φεστιβάλ Yulin στην Κίνα, κατά το οποίο υποφέρουν, κακοποιούνται, βασανίζονται, γδέρνονται και σφαγιάζονται τουλάχιστον 10.000 σκύλοι και γάτες, αδέσποτα ή κλεμμένα κατοικίδια.

Η φωτογραφία με την τρομοκρατημένη γάτα γραπωμένη από τα κάγκελα του κλουβιού όπου περιμένει τη σφαγή μαζί με δεκάδες άλλες και κυρίως το βλέμμα της είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως τα ζώα- σκύλοι, γάτες, αρνιά, κατσίκια, γουρούνια, κοτόπουλα κλπ- δεν αντιλαμβάνονται το επερχόμενο τέλος ή πως γενικά «δεν καταλαβαίνουν».

Οι διασώστες της Human Society International την εντόπισαν και έδωσαν μάχη για να αποτρέψουν το πρόωρο τέλος της ζωής της, της ίδιας και δεκάδων άλλων ζώων. Αυτό δεν αλλάζει βεβαίως την τεράστιας κλίμακας σφαγή που έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Πλέον η Huru, όπως ονομάστηκε, δέχεται τη φροντίδα του Washington Animal Rescue League. «Η γάτα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και σύντομα θα αναζητηθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει», έγραψε η οργάνωση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Human Society, δέκα εκατομμύρια σκυλιά θανατώνονται κάθε χρόνο για το κρέας τους στην Κίνα- περίπου 10.000 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Yulin που διοργανώνεται από το 2010 για να σηματοδοτήσει το θερινό ηλιοστάσιο αλλά και για να ενισχύσουν τη δουλειά τους οι έμποροι κρέατος σκύλων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πολλά από τα σκυλιά και τις γάτες που σφαγιάζονται είναι κλεμμένα από σπίτια κατοικίδια που μεταφέρονται στο χώρο του φεστιβάλ πολλές ημέρες πριν θανατωθούν, χωρίς να τους παρέχεται φαγητό και νερό.

Γάτα Γάτα Γάτα

Πηγή

Shares 129

Σχόλια


Read more:
Close