Μενού

Επαγγελματίας φωτογράφος παίρνει μαγικές φωτογραφίες φαλαινών Όρκα να λιάζονται στον ήλιο (27 φωτογραφίες)

Shares 0

Στα κατάμαυρα βάθη του ωκεανού παραφυλάει ένα από τα μεγαλύτερα ζώα στον Πλανήτη. Τι ζώα, μπορεί να ρωτήσετε; Λοιπόν, παραπάνω από 40 είδη φάλαινας περνούν τις ζωές τους κάτω από τα κύματα, που φτάνουν στην επιφάνεια μόνο για να αναπνεύσουν.

Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι όσο πιο πολλά μαθαίνουμε για τις φάλαινες, τόσο πιο πολύπλοκα εμφανίζονται να είναι τα γεγονότα. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στη Νότια Αφρική ανακάλυψαν, για παράδειγμα, ότι οι τεράστιοι εγκέφαλοί τους έχουν ένα εγγενές σύστημα θέρμανσης για να εξασφαλίσουν ότι θα λειτουργούν σωστά στις παγωμένες θάλασσες. Γνωρίζουμε ακόμη ότι οι φάλαινες έχουν ένα τεράστιο ρεπερτόριο από ήχους, που μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία.

Παρόλα αυτά, σήμερα θέλουμε να σας δείξουμε τις εκπληκτικές και σουρρεαλιστικές φωτογραφίες των φαλαινών κατά το ηλιοβασίλεμα από την επαγγελματία φωτογράφο Mary Parkhill.

Η ίδια δήλωσε: “Η φωτογραφία ήταν πάντοτε ένα πάθος, που πυροδοτείται από την περιέργεια για τον κόσμο τριγύρω μας. Οι εμπνεύσεις μου προέρχονται από την Αλάσκα… φύση και άγρια ζωή. Ο φρέσκος, παγωμένος αέρας, τραχιά βουνά και πανέμορφες στιγμές που μόνο η φύση μπορεί να μας δώσει.”

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close