Μενού

Απάντηση Σε Πάπα Στην Άποψη Πως «Όσοι Υιοθετούν Ζώα Αντί Παιδιών Έχουν Ένα Συγκεκριμένο Είδος Εγωισμού»

Shares 0

Τι μπορούμε να πούμε για αυτά που δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος αυτές τις μέρες όταν αναφέρθηκε στην υιοθεσία παιδιών αλλά και για την αναφορά του στις υιοθεσίες κατοικίδιων; Ειλικρινά δεν καταλάβαμε τη σύγκριση αυτών των δύο. Μάλλον τα έμπλεξε τα πράγματα, κάτι που δεν του το είχαμε.

 

Ο ποντίφικας λοιπόν, μιλώντας για τη γονεϊκότητα ενώπιον κοινού στο Βατικανό, τα έβαλε με τους κηδεμόνες κατοικιδίων, λέγοντας ότι εκείνοι που επιλέγουν τα ζώα ως υποκατάστατα της τεκνοποίησης επιδεικνύουν «ένα συγκεκριμένο είδος εγωισμού».

Ναι, αυτό ακριβώς είπε: «Σήμερα βλέπουμε μια συγκεκριμένη μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Μερικές φορές κάνουν ένα και σταματάνε, όμως έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να γελούν, αλλά είναι η αλήθεια».

Η πρακτική, δήλωσε η κεφαλή της καθολικής εκκλησίας με τους 1,3 δισεκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, «είναι η άρνηση της πατρότητας και της μητρότητας και μας εκμηδενίζει, απομακρύνει την ανθρωπιά μας. Ο πολιτισμός γερνά χωρίς ανθρωπιά, επειδή χάνουμε τον πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας και εντέλει είναι η χώρα μας που υποφέρει».

Το 2014, ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει στο Il Messagero ότι το να έχει κανείς κατοικίδια αντί για παιδιά, «είναι άλλο ένα φαινόμενο πολιτισμικής παρακμής» και ότι οι συναισθηματικοί δεσμοί με τα κατοικίδια είναι «ευκολότερες» από τις «περίπλοκες» σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών. (Με πληροφορίες από Guardian).

Αδιανόητα πράγματα για κάποιον που διδάσκει αγάπη, ισότητα και δικαιοσύνη. Αδιανόητα επίσης πράγματα για ένα ποντίφικα που η αλήθεια είναι ότι διαφέρει από τους προηγούμενους. Είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχουμε δει στη θέση αυτή.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο σεμνό και ταπεινό,που σπάει τα πρωτόκολλα, που είπε το περίφημο “ποιος είμαι εγώ για να κρίνω τους γκέι;”, που δεν φοβάται τα μίντια, που κάλεσε και συνάντησε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο Βατικανό. Που έγινε εξώφυλλο στο Rolling Stone.

Και όμως εδώ είναι λάθος. Είναι φανατισμένος και άδικος. Κάτι που δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Συνήθως οι άνθρωποι της εκκλησίας έτσι είναι.

Είμαστε στο 2022 και ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν είμαστε στο Μεσαίωνα που σε έκαιγαν στην πυρά επειδή δεν έκανες αυτό που είχαν βάλει ως κανόνα. Ο καθένας φτιάχνει τη ζωή του όπως θέλει και όπως μπορεί. Υπάρχει ελευθερία. Μήπως κάνω λάθος; Το να μην υιοθετήσεις ένα παιδί αλλά να υιοθετήσεις ένα ζώο σε κάνει εγωιστή; Από πού και ως πού. Δεν μπορούν όλοι να υιοθετήσουν παιδιά. Όπως δεν μπορούν όλοι να υιοθετήσουν ζώα. Έχουν τους λόγους τους για αυτό. Στην τελική δεν θέλουν. Και αυτό ο Πάπας και ο κάθε Πάπας οφείλει να το σεβαστεί και να το κατανοήσει. Δεν υποτίθεται ότι η εκκλησία κατανοεί;Όχι αγαπητέ. Φροντίστε πρώτα τα του οίκου σας, γιατί δεν έχουν γραφτεί και λίγα- προς το παρόν όχι στη θητεία σας- και αφήστε τα των οίκων των άλλων.

Όσο για το άλλο που ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν ότι το να έχεις κατοικίδια αντί για παιδιά είναι ένα άλλο φαινόμενο πολιτισμικής υποβάθμισης, αρνούμαστε και να το σχολιάσουμε.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close