Μενού

Ανοίγει και στη χώρα μας ο δρόμος για την σφαγή των ζώων χωρίς αναισθησία

Shares 594

σφαγή ζώων αναισθήσια Ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε να επιτραπεί η λατρευτικού τύπου σφαγή χωρίς αναισθησία των ζώων στα δημόσια σφαγεία της χώρας μας, με κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, παρά τις έντονες αντιδράσεις πολιτών και φορέων κυρίως λόγω της διάταξης βάσει της οποίας «για τα ζώα, που υποβάλλονται σε σφαγή στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, δεν απαιτείται αναισθητοποίηση πριν τη σφαγή».

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταθέτει άμεσα προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κοινής υπουργικής απόφασης κάνοντας λόγο για «μια πρωτοφανή για τα χρονικά της χώρας ενέργεια. «Άνθρωποι με αριστερή και οικολογική ιδεολογία να νομοθετούν υπέρ της σφαγής χωρίς αναισθησία και με αφαίμαξη -με την μουσουλμανική ή εβραϊκή μέθοδο χαλάλ ή Κόσερ, παρά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία μας, κι αυτό για μερικές χιλιάδες ευρώ, είναι τραγικό».

Τι είναι η τελετουργική σφαγή ζώων Χαλάλ και κόσερ

Η λέξη Halal (Χαλάλ) είναι αραβική και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε είναι αντικείμενο, είτε είναι προϊόν ή πράξη. Αυτή η μέθοδος σφαγής ζώων βασίζεται στα όσα ορίζει ο Ισλαμισμός και η Σαρία και εφαρμόζεται στα μουσουλμανικά σφαγεία καθώς και κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα εβραϊκά σφαγεία (με την μέθοδο σφαγής kosher(Κοσέρ). Ο τρόπος σφαγής του ζώου, πρέπει να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη διαδικασία και επίκληση του Αλλάχ. Η σφαγή γίνεται με κοφτερό μαχαίρι στο λαιμό και το αίμα από τις φλέβες πρέπει να αποστραγγίζεται, με αποτέλεσμα η σφαγή να είναι ιδιαιτέρως πιο οδυνηρή αφού δεν μιλάμε για ακαριαίο θάνατο του ζώου το οποίο τελικά πεθαίνει από την αφαίμαξη…

Πηγή: athina984.gr

Shares 594

Σχόλια


Read more:
Close