Μενού

Αγόρι υιοθετεί ένα εγκαταλελειμμένο «κουτάβι». Χρόνια μετά, παθαίνει το σοκ της ζωής του όταν ανακαλύπτει ότι το κατοικίδιο του δεν ήταν σκυλί

Shares 1K

λύκος λυκάκι Αδέσποτα Πόσες φορές έχουμε μάθει για αξιολάτρευτα ζωάκια που υιοθετήθηκαν από ανθρώπους που τα αγάπησαν άνευ όρων! Θυμόμαστε μια ιστορία για μια αεροσυνοδό που υιοθέτησε το κουτάβι που την περίμενε υπομονετικά στο αεροδρόμιο και δεν μπορούμε παρά να συγκινηθούμε!

Βέβαια, δεν αποκλείεται αν υιοθετήσει κανείς ένα κουτάβι να του πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να το εξημερώσει και να το κάνει να νιώσει οικεία μαζί του και με την έννοια της οικογένειας…
Κάπως έτσι ήρθαν τα πράγματα με ένα έφηβο από την Arizona, με ένα γλυκό κουτάβι που υιοθέτησε, νομίζοντας ότι επρόκειτο για σκυλάκι. Ήταν όμως;

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα μικρό λύκο!

Όταν ο 18χρονος Tucson, AZ, βρήκε εκείνο το κουτάβι παρατημένο σε ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ σκέφτηκε να το πάρει σπίτι και να του χαρίσει μια ζεστή οικογένεια…
λύκος λυκάκι Αδέσποτα
Έμοιαζε με γερμανικό ποιμενικό και το αγόρι κατάφερε να πείσει τους γονείς του να το κρατήσουν στο σπίτι. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό βλέμμα;

Ο νεαρός ονόμασε το σκυλάκι Neo, αλλά το κουτάβι από νωρίς φαινόταν ότι είχε προβλήματα στην προσαρμογή του. Πρέπει να είχε περάσει δύσκολα, είχαν σκεφτεί όλοι.

Ακόμα και σαν κουτάβι, ο Neo ήταν υπερβολικά απαιτητικός και είχε δεθεί πολύ με το αγόρι, το οποίο ήθελε συνέχεια δίπλα του.

Δεν μπορούσε, επίσης, να μάθει να κάνει την ανάγκη του όπως αρμόζει σε ένα σκυλάκι που το έχουμε στο σπίτι, όσο κι αν προσπαθούσε ο νεαρός…
λύκος λυκάκι Αδέσποτα
Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπορούσε να ανεχθεί άλλη συντροφιά πέραν του αγοριού που το είχε μαζέψει. Απέφευγε ακόμα και την οπτική επαφή με οποιονδήποτε έβαζε ο νεαρός να τον προσέχει έστω για λίγη ώρα και ήταν αρκετά επιθετικός.

Καθώς μεγάλωνε ο Neo γινόταν όλο και πιο μεγάλος και δυνατός, αλλά αυτό που ήταν ανησυχητικό ήταν που υιοθετούσε συμπεριφορά Houdini. Το έσκαγε από την αυλή για να παίξει με τα διπλανά σκυλιά που ήταν Γερμανικοί Ποιμενικοί.
λύκος λυκάκι Αδέσποτα
Έμπαινε απρόσκλητος σε ξένες αυλές και οι γείτονες είχαν θορυβηθεί με την συμπεριφορά και το μέγεθος του σκύλου…

Η οικογένεια τοποθέτησε ψηλούς φράχτες στην αυλή, αλλά το σκυλί δεν το έβαλε κάτω και βρήκε τρόπο να μασήσει τον φράχτη για να μπορεί να βολτάρει…

Έτσι, με τόσα παράπονα στη γειτονιά, ο νεαρός αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με τον οργανισμό Humane Society of Southern Arizona για να αναζητήσει ένα άλλο σπίτι και μια άλλη οικογένεια για τον Neo.
λύκος λυκάκι Αδέσποτα
Εκεί, ο ιδρυτής του οργανισμού Maureen O’Nellκατάλαβε αμέσως ότι δεν επρόκειτο για σκύλο.

“Είδα ένα ζευγάρι να φέρνουν ένα σκύλο με τεράστια πόδια, αλλά δεν ήταν μόνο η κατατομή του σώματός του που με θορύβησε. Ήταν η συμπεριφορά του. Το σκυλί απέφευγε οποιαδήποτε διαντίδραση με ανθρώπους. Το ζευγάρι έδειχνε μπερδεμένο.”
λύκος λυκάκι Αδέσποτα
Ο ιδρυτής και οι συνεργάτες του κατάλαβαν ότι επρόκειτο για λύκο.

Με άλλα λόγια, επρόκειτο για διασταύρωση λύκου με σκύλο, αλλά τα γονίδια του λύκου υπερίσχυαν στην περίπτωσή του.

Γι’αυτό ήταν τόσο δεμένος με ένα μόνο άτομο και απέφευγε οποιαδήποτε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο οργανισμός περιέθαλψε για λίγο το λυκόσκυλο και ύστερα ήρθαν σε επαφή με τον οργανισμό Wolf Connection στην California.

Σκοπός του Wolf Connection είναι να επανεντάξει λύκους και λυκόσκυλα που έχουν ή δεν έχουν εξημερωθεί, πίσω στον φυσικό τους τόπο.

Τους δίνουν χώρο να αναπτύξουν τη δυναμική τους και να συναντηθούν με άλλους λύκους.
λύκος λυκάκι Αδέσποτα
Το ίδρυμα Wolf Connection περιέγραψε το ρόλο του Neo holds στον οργανισμό τους:

“Ο Neo δεν περνάει απλά τις μέρες του σε ένα καταφύγιο λυκόσκυλων, αλλά σε ένα κέντρο που ενδυναμώνει το είδος του. Ο ίδιος ο Neo είναι πολύ σημαντικός γιατί βοηθάει τα νεότερα κουτάβια του είδους του να διδαχθούν, λέγοντάς τους την ιστορία του. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικός με τα ζώα του είδους του και φαίνεται να τα καθοδηγεί μέσα από την ενέργειά του και τα άγχη του. Έτσι, παίρνει και ο ίδιος τη βοήθεια που του χρειάζεται.

Πλέον, σαν ένα ώριμο λυκόσκυλο, ο Neo είναι πλήρως ενσωματωμένος στην κοινότητα του ιδρύματος.

Η κοινωνικοποίηση με ανθρώπους ακόμα είναι κάτι που θέλει δουλειά στην περίπτωσή του, αλλά είναι ιδιαίτερα φιλικός με τα υπόλοιπα σκυλιά και λυκόσκυλα.

Είναι πολύ πιο άνετος με τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν. Εδώ βλέπετε να τον γαργαλάει ένα από τα πιο αγαπημένα του άτομα. Του αρέσει επίσης στις βόλτες έξω από το κέντρο να συναναστρέφεται με άλλους του είδους του.
λύκος λυκάκι Αδέσποτα
Όπως και να έχει, η ιστορία του είναι φανταστική, όπως και η αγάπη του για τον άνθρωπο που τον περιμάζεψε και τον αγάπησε τόσο!

diaforetiko.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close